Recenzie: Find You – New Friends

Recenzie: Find You - New Friends

Din primele note ale piesei „Find You”, New Friends isi arata sunetul impletit de genuri intr-o ploaie torrentiala. Ultimele single-uri ale formatiei canadiene inchiuie ultimul lor EP, Camaro, cu o declaratie exploziva de speranta dupa ce au privit in golul inimii sfasiate in cele trei piese anterioare ale proiectului. Efectul magic se aseamana cu coperta EP-ului: artificiile luminoase transformand intunecatul negru al noptii. Sunetul antemic, power pop, este cu adevarat gigantic: mistic, luminos, dramatic si plin pana la refuz. In timp ce este satisfacator sa il asculti la distanta, profunzimea compozitiei si amestecului fac ca piesa „Find You” sa fie atat de exquisita in auditii atente. Lucrul la chitara este deosebit de exceptional, oferind o cale subtila si distincta a miscarilor. Există mereu nuante sonore de explorat ca ascultator, fie ca este vorba de zgomotul ascutit al distorsiunii din pre-chorus, fie de chitarele electrice stralucitoare si electrice din momentele finale ale melodiei.

Exista o calitate de tip colaj in versurile piesei „Find You”. Expresii poignant si vii sunt legate intre ele intr-o patura caleidoscopica de expresie. „Te ascunzi? Stiu atat de multe lucruri pe care le vreau,” solistul Stefan Boulineau trece cu usurinta de la voce plina la cea croanta. Daca subiectul pare vag, ca si cum ar canta catre silueta cuiva in loc de fata lor, asta pentru ca „Find You” urmareste momentul dintre sfarsit si inceput. Dupa ce isi exploreaza pierderea, insiguranta si amortirea in cele trei piese anterioare, New Friends ajung la momentul in care speranta isi face loc din nou in inima lor. „Unde te pot gasi?” intreaba ei, desi adevarul miracolului este ca sunt pregatiti sa caute din nou.

New Friends sunt o trupa indie-pop canadiana formata din Stefan Boulineau, Ayden Miller, Cole Wilson si Conrad Galecki. Ei au debutat cu single-ul din 2018, „Purple Candy”, care a devenit viral si a atras aprecierea publicului. In timp ce pandemia de covid a oprit momentan activitatea trupei, membrii au putut inregistra si dezvolta ca artisti, revenind cu primul lor spectacol live in 2021. De atunci, ei au inregistrat o crestere constanta, ajungand in prezent la varful scena indie-pop. „Find You” a fost lansata alaturi de EP-ul Camaro, care exploreaza sfarsitul unei relatii. Cu chimia si talentul lor dezvoltate, trupa relativ noua isi demonstreaza abilitatile si perspectivele veteranilor din industrie.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți