Recenzie: gaslight – IVA queendom X RUINDKID

Recenzie: gaslight - IVA queendom X RUINDKID

Descifrarea termenului gaslighting este un lucru pe care toți îl cunoaștem, dar de care nu știm exact cum să-l definim. Devine mai dificil să identificăm exact definiția atunci când există atât de multă terminologie psihologică care se suprapune cu acest concept. Dar cea mai bună modalitate de a înțelege și defini gaslighting pentru alții este să-l numim distorsionare a realității. Gaslighterii insistă și neagă realitatea diferitelor situații și circumstanțe; prin acest proces, te conving să crezi minciunile lor construite și îți alimentează îndoielile. Gaslighterii subminează încrederea pe care o ai în tine și în abilitățile tale. În piesa „gaslight”, co-autorii IVA queendom și RUINDKID dezvăluie manualul după care se ghidează gaslighterii și oferă o perspectivă asupra modului în care este să fii victima tratamentului lor abuziv.

Single-ul de dans electro-pop, „gaslight”, dezvăluie tactici comune ale gaslighterilor în timp ce servește ca o sursă de putere pentru cei care s-au confruntat vreodată cu astfel de situații. Piesa începe cu o linie de bas puternică care pregătește ascultătorii pentru subiectul abordat. Primul vers descrie cum gaslighterii te vizează atunci când ești tânăr și te atrag cu promisiuni false de viitor. Este mult mai ușor să manipulezi pe cei tineri datorită lipsei lor de experiență de viață – este dificil să identifici un gaslighter într-o relație romantică când nu ai avut niciodată de-a face cu unul. După ce te-au prins, gaslighterii te izolează, observându-te de la distanță, așa cum este menționat în al doilea vers. Scopul acestui lucru este să te mențină dependent de validarea lor. Devine terenul propice pentru o relație nesănătoasă, dependentă reciprocă. Preluarea către refren imită farmecul pe care gaslighterii îl folosesc pentru a atrage victimele lor; ritmul susținut cu care ascultătorii se familiarizează încetinește în pre-refren, în timp ce IVA ne fermeca. Dar suntem martorii puterii brute a vocii lui IVA în refren și post-refren. Întrebările sale cu privire la motivul pentru care gaslighterii acționează în felul în care o fac aprobă ascultătorilor curajul de a-i confrunta pe gaslighterii din propriile vieți. În post-refren, Birk B trebuie să fie apreciat pentru modul în care a transpus tulburarea emoțională pe care o provoacă gaslightingul asupra victimelor; mixajul aici te face să-ți imaginezi capul cuiva învârtindu-se de confuzie și anxietate. Și toate acestea contribuie la sentimentele de neîndreptățire și la stima de sine scăzută pe care le regăsim în versurile trei și patru. Decepțiile gaslighterilor te vor face să simți că eforturile tale nu sunt suficiente pentru a-i mulțumi pe ei sau pe ceilalți, ceea ce contribuie și mai mult la sentimentele amintite mai sus – forțând victimele să cadă mai adânc în această relație toxică de dependență reciprocă. Aceasta se transformă într-un cerc vicios care în cele din urmă duce la singurătate în care „pare că nimic nu ajută cu adevărat” victima. Dar, din fericire, „gaslight” aruncă o lumină absolut necesară asupra personalităților înșelătoare care folosesc aceste tactici, în speranța de a evita ca alții să experimenteze asemenea situații, și oferă puterea de a părăsi situația pentru cei care încă o traversează.

Producătorul sud-coreean RUINDKID și iconița pop daneză IVA queendom și-au combinat forțele creative pentru a aduce ascultătorilor piesa „gaslight”. Cei doi au co-scris acest cântec energic și ascuțit, IVA fiind și vocalista acestuia. Ambii artiști au experiența de a fi fost victime ale gaslightingului în relații anterioare; acest lucru face single-ul să fie mai ușor de înțeles pentru ascultători. În afara acestei colaborări, RUINDKID este un artist și producător independent cu scopul de a deveni virtuoz internațional. Piese pe care ar trebui să le iei în considerare și să le asculți din repertoriul artistului ar fi „Fall To My Grave” și „BRING ME DOWN”, ultima demonstrând abilitățile sale de producție de înaltă calitate. IVA queendom a devenit celebră după ce a câștigat POPSTARS în Danemarca în 2014. După ce a urmat diverse oportunități, artista a avut o scurtă pauză, dar s-a întors la muzică în 2020 cu single-ul „I Wish”. Discografia IVA evidențiază vulnerabilitatea emoțională a artistei, permițând ascultătorilor să pătrundă în lumea sa. Dacă ai apreciat această colaborare la fel de mult ca mine, arată-le iubire în mediul virtual prin streaming, like-uri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți