Recenzie: Giving Tree – dalloway

Recenzie: Giving Tree - dalloway

„Giving Tree” de dalloway și The Giving Tree de Shel Silverstein reflectă în mod amplu pericolele unei relații unilaterale și servesc ca o poveste de avertizare pentru toți cei care nu vor să fie exploatati de alții. dalloway utilizează aceeași metaforă pe care Silverstein a folosit-o acum aproape 60 de ani pentru a povesti despre o relație anterioară în care s-a simțit folosită de partenerul ei, având senzația că acesta i-a luat toate ramurile. Melodia este încărcată de metafore, iar puteți identifica o nouă metaforă de fiecare dată când o ascultați. Ea începe cântecul cu o introducere înfricoșătoare, spunând că își vădea de lucru și se strecura în jurul noroiului. Noroiul este clar o metaforă pentru ceva rău vizual, dar ușor de reparat, dar ea nu a văzut nisipul mișcător, care este mult mai periculos. dalloway spune că fostul ei partener se prezintă ca o victimă, spunând că este „în căutarea unei tăieturi, dar este sângele altcuiva”. Aceasta implică faptul că fostul ei partener căuta întotdeauna simpatie pe care nu o merită pe seama altora. După încheierea introducerii, atmosfera melodiei se schimbă, iar dalloway întreabă „cum înflorește grădina ta”, deoarece „este plină de mere otrăvite”. Apoi, ea începe să atace propriile defecte, spunând că are un complex de salvare și se apropie prea mult de oameni prea repede. Refrenul melodiei are aceleași versuri ca și introducerea, dar cu o vibrație mult mai intensă. După încheierea refrenului, dalloway aduce în discuție metafora prezentă în The Giving Tree. Ea spune că fostul ei partener i-a tăiat toate ramurile și știe că nu ar fi trebuit să se lase să se întâmple asta, deoarece crede că „ceva nu este în regulă cu [ea]”. Cel mai memorabil și inteligent vers al melodiei este „ofeream a doua șansă / Este întotdeauna Halloween”, comparând acordarea a doua șanse cu a oferi dulciuri de Halloween. După ce dalloway repetă refrenul încă o dată, ea spune că partenerul ei ia o lopată și rădăcinile ei sunt adânci, dar melodia se încheie brusc cu vocile ei distorsionate. Melodia se încheie în acest fel deoarece partenerul ei a mers atât de departe încât să-i rupă rădăcinile, punând practic capăt vieții ei.

dalloway începe melodia cu citirea unui vers din Alice în Țara Minunilor și imediat face o altă direcție dură odată ce acompaniamentul muzical începe. Primele 30 de secunde ale melodiei sunt întunecate și înfricoșătoare, cu un bass puternic și un toms. Linia vocală a ei constă în mare parte în terțe mici, amplificându-i și mai mult senzația înfiorătoare. Dar după introducere și începutul primei strofe reale, melodia ia o turnură mai ușoară, cu vocile lui dalloway lăsând senzația unei bâlci. Între strofă și refren, este o creștere masivă. Bassul sintetizatorului puternic susține refrenul, care conferă o nouă semnificație acelorași cuvinte folosite în introducere. Distorsionarea și ad-lib-urile din refren îi conferă o atmosferă întunecată și edgy, care a fost șocantă la prima ascultare. Melodia folosește tehnici unice de producție care o diferențiază pe „Giving Tree” de restul, cum ar fi ticăitul unui ceas care separă fiecare secțiune a melodiei, ceea ce implică că timpul ei se scurge. După refrenul final, acompaniamentul muzical se reduce la sunetul ticăitului și câteva note de la un sintetizator. Outro-ul, care întrerupe abrupt vocile lui dalloway, este surprinzător la prima ascultare. Dar după analizarea versurilor și a sunetului general al acompaniamentului, este clar că finalul semnifică „moartea” ei ca un pom dătător.

dalloway, deși artist relativ nou și mic, are un impact care o plasează deasupra restului pe scena cântăreților-compozitori. Mary-Cait (MC) Hentz a ales numele de scenă „dalloway” ca o referință la romanul ei preferat Mrs. Dalloway de Virginia Woolf. Ea și-a petrecut întreaga viață imersată în muzică, fie că vorbim de spectacolele școlare, lecțiile de canto sau o trupă universitară de acapella. Dar nu a fost până în 2022, odată cu single-ul ei de debut „phases”, că a intrat în industria muzicală. Ea este inspirată de experiențele sale cu boala cronică, neurodivergența, queeritatea, boala mentală și curiozitatea morbida pentru a scrie. Având un EP deja lansat și un al doilea în pregătire, dalloway s-a dovedit a fi o muziciană remarcabilă și unul de care merită să te ferești în viitor.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți