Recenzie: Gone – Krrysopher

Recenzie: Gone - Krrysopher

Etapele unei despartiri sunt: negarea, furia, melancolia și acceptarea finală.

Dar, ca majoritatea lucrurilor prin care trebuie să trecem, acest proces este complicat. Nu întotdeauna trăim aceste etape în ordine secvențială. Uneori furia poate veni înaintea negării. Sau poate că negarea apare în timpul relației pe măsură ce aceasta se îndreaptă către sfârșitul inevitabil. Putem chiar să ne găsim revenind la o anumită etapă și să o trăim de mai multe ori. Acest proces este mereu circumstanțial și variază de la persoană la persoană – singura constantă pentru toți pare să fie maniera haotică în care se desfășoară etapele unei despartiri. Noul single al lui Krrysopher, „Gone”, oferă o privire vulnerabilă în navigarea prin durerea inimii și eliberarea care așteaptă atunci când scăpăm de strânsoarea ei.

„Gone” îi duce pe ascultători prin toate etapele unei dureroase despărțiri demonstrând că procesul în ansamblul său nu este chiar atât de simplu pe cât ne-am dori. Și acest proces complex este vizibil în întreaga piesă. Single-ul începe cu voci șoptite și un bass care imită un bătăi de inimă. Acesta arată cum durerea inimii are tendința de a ne preocupa mintea și de a ne face să ne simțim deconectați de lumea care ne înconjoară. Suntem apoi aruncați în a treia etapă a suferinței, melancolia, în versetele de început. În aceste versete, Krrysopher atinge subiectul cum partenerii romantici pot simți că „acasă” și cum despărțirea de ei devine și mai devastatoare pentru că nu numai că pierdem o persoană pe care o adorăm, dar și un spațiu de cunoaștere și confort. Pre-refrenul ne înghite în a doua etapă a suferinței pe măsură ce se transformă într-un foc furios de furie. Furia ce crește se datorează neîncrederii în faptul că cineva care pretinde să ne iubească profund poate fi atât de neglijent în acțiunile lor în timpul relației și după despărțire. Dar capacitatea de a-ți exprima această furie poate fi eliberatoare; ajutându-ne să ne apropiem puțin de etapa acceptării, așa cum este ilustrată în refren. Conceptul revigorant al refrenului permite stabilirea limitelor cu fostul partener printr-o declarație puternică: „Nu te voi lăsa să intri”. Timpul de după sfârșitul unei relații necesită un spațiu personal. Prin prezența continuă a fostului partener în această perioadă, nu facem decât să prelungim suferința – făcând aproape imposibil să mergem mai departe. Pentru a rămâne rezilienți și fideli granițelor stabilite, Krrysopher îndeamnă ascultătorii să reflecteze asupra etapei de negare. În a treia și a patra strofă, negarea ne convinge că „adevărata iubire trebuie să ne doară”. Deși pot exista momente dureroase într-o relație, fundamentul acesteia nu ar trebui niciodată să se bazeze pe durere. Krrysopher subliniază și ceva unic; uneori, amintirea unei etape mai devreme a suferinței poate să ne propulseze în etapa finală a acceptării. Asemănător cu ceea ce se întâmplă în puntea pasională a piesei; se recunoaște că fostul partener a fost odată „linia noastră de viață” – timpul acela a trecut și suntem mai mult decât pregătiți să mergem mai departe acum. „Gone” ține ascultătorii pe vârful scaunelor lor în așteptarea următoarei versuri a lui Krrysopher. Această producție bogată și fără genuri distincte ridică cu pricepere interpretarea vocală a artistului și, la rândul său, o face să strălucească în cadrul single-ului; progresiile pline de spirit și sentimentele emoționale ale lui Krrysopher au abilitatea misterioasă de a aduce în prim-plan suferințele din trecut pentru a le trăi din nou prin perspectivă proaspătă. Și sperăm că noua viziune oferă o revelație pentru ascultătorii care se simt blocați în una dintre primele etape ale suferinței astfel încât și ei să poată în cele din urmă „respira”.

Maria Jugănaru, cunoscută mai bine sub numele său de scenă, Krrysopher, este o cântăreață, compozitoare și muziciană cu sediul în România. Jugănaru are o pasiune pentru instrumentele de percuție; fiind versată în pian, ukulele și atât chitara electrică, cât și cea acustică. În prezent, tânăra artistă studiază muzica la Universitatea Națională de Muzică din București, lucrând în paralel la primul ei EP, ROGVAIV. „Gone” este al doilea single prezentat pe viitorul EP, în timp ce „Homesick” este primul ei single. Fanii probabil o vor recunoaște cel mai bine pe artistă din timpul participării ei la SuperStar România 2021 – o competiție de cântat similară cu American Idol aici în Statele Unite. Jugănaru a impresionat atât juriul, cât și publicul cu abilitățile sale, devenind rapid una dintre favoritele fanilor și ajungând în cele din urmă printre finaliștii emisiunii. Dacă ai fost la fel de captivat de autenticitatea emoțională a muzicii lui Krrysopher ca și mine, arată-i artistei puțină iubire virtuală prin difuzări, aprecieri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți