Recenzie: Good All On My Own – BOWIE

Recenzie: Good All On My Own - BOWIE

Societatea are propriul său cod de reguli – pentru fete, indiferent de unde provin, este foarte lung. Suspecții obișnuiți includ purtarea machiajului, vorbitul politicos și arătatul frumos, slab și bine îngrijit; mereu spune „da”, niciodată spune „nu”; asigură-te că încuviințezi – nu îți clatini capul. Aceste reguli ca niște lanțuri pe care BOWIE cântă în ultimul ei single „Good All On My Own” din viitorul său EP „The Right Way Up”. „Good All On My Own” este o melodie pentru fete (și, într-adevăr, oricine care simte că nu se potrivește în cutia lor atribuită în viață) care resping ceea ce societatea se așteaptă de la ele – frumusețea, placerea celorlalți și toate celelalte reguli stupide și arbitare care sunt scrise în marele codex pentru ca oamenii să trăiască după el.

„Good All On My Own” are versuri pline de convingere – frustrarea este palpabilă în fiecare strofă, și de fiecare dată când apare refrenul, este ca o eliberare enormă a stresului. BOWIE cântă „Sunt bună doar pe cont propriu” cu un sintetizator palpitant în fundal, invitând ascultătorul să bătătorească piciorul și să cânte cu ea. Este un ritm profund puternic, la fel ca și versurile sale. „Good All On My Own” detaliază respingerea normelor sociale și confortul și mândria în pielea și sinele propriu; printr-o reprezentare auditivă a acesteia, BOWIE cântă „Voi aștepta până când bula ta să se spargă” în timp ce un balon pocnește în fundal către o tăcere bruscă. Este un moment sobru, dar nu durează mult, deoarece cea mai bună parte a melodiei începe cu un cor în creștere în timp ce BOWIE cântă „Sunt atât de bună doar pe cont propriu”. Și se simte ca un imn în același fel în care imnurile sunt menite să miște grupuri întregi de oameni să simtă o anumită conexiune și înfrățire cu mesajul cântecului; este acea realizare bruscă că nu trebuie să te supui înțelesului tradițional al cuvintelor „fată” sau „frumusețe”: poți fi bună doar pe cont propriu. „Good All On My Own” este un sentiment universal și BOWIE îl traduce perfect prin versuri sincere și un ritm captivant și infectios.

BOWIE nu a crescut într-un leagăn, ci în autocare de turneu, cluburi și săli de concert. Născută într-o familie de doi muzicieni profesioniști, a fost înconjurată de muzică și industria muzicală pe tot parcursul vieții sale. După ce a fost înscrisă de Jules Buckley (co-fondator al Heritage Orchestra) și WDR Funkhausorchester ca solistă, a deschis rapid calea către o carieră în muzică. În noiembrie 2022, BOWIE și-a lansat primul EP „The Upside Down” în timp ce era pe marginea prăbușirii sub presiunea tot mai mare a tuturor așteptărilor care vin odată cu faptul de a fi o femeie tânără – totuși, a perseverat și acum își lansează următorul EP în septembrie 2023, „The Right Way Up”, din care face parte „Good All On My Own”. „The Right Way Up” face parte și dintr-un album conceptual care urmează să fie lansat în primăvara anului 2024. Cu un ton muzical unic, plin de versuri autentice și sincere care te pot aduce aminte de Regina Spektor și Ashe, și cu un stil muzical complex și distinct plin de sintetizatoare și ritm intens, BOWIE rămâne o voce proaspătă în genul pop. VOGUE Germania este de acord, trecând-o pe listă ca una dintre cele mai promițătoare tinere artiste feminine din 2023. Pentru moment, poți să te aștepți la lansarea lui „The Right Way Up” în septembrie 2023 și să asculți „Good All On My Own” în perioada următoare. Aștept cu încredere toate melodiile pe care le va oferi următorul EP al lui BOWIE!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți