Recenzie: Good Fight – Sam Casey

Recenzie: Good Fight - Sam Casey

„Și mă îndoi ca și cum aș putea fi din hârtie//M-am sfâșiat în bucăți în ultima vreme.” O metaforă perfectă pentru a evoca sentimentul de anxietate și incertitudine într-o industrie alimentată de o competiție acerbă și imprevizibilă și de standardele de frumusețe învechite. Cântecul electric al lui Sam Casey, „Good Fight”, este o călătorie prin lupta sa constantă cu gândurile pline de îndoieli cauzate de umbra puternică a industriei muzicale care planează deasupra ei. În ciuda loviturilor aruncate de industrie, Sam Casey răspunde cu versuri pline de speranță în refrenul său, „Mă întorc într-o parte negativă//Am dat o luptă bună//Sper că e ultima oară//Dar dacă mă prăbușesc, ascunde totul sub covor.” Imnul interior al lui Sam Casey ar trebui să servească drept încurajare pentru cei care se simt copleșiți. Trecem cu toții prin scenarii similare care ne obligă să ne prăbușim catastrofal, dar asta nu înseamnă că asta trebuie să fie soarta noastră de fiecare dată. „Good Fight” stârnește emoții optimiste care te fac să simți că ai puterea să spargi zidul sufocant de hârtie care te ține captiv.

Fiecare artist are un sunet distinctiv propriu, iar în cazul lui Sam Casey, este clar că sunetul ei este un pop cu o atingere de inspirație alternativă, jazz și blues; în special în cele mai recente cântece ale sale, „I’d Rather Go Blind” și „Men In Bars”. Inclinația sa pentru povestirea sinceră pe piese senzuale îi permite să se definească ca o compozitoare matură, dar adevărata sa artă se află în discografia sa experimentală. De la jazz-ul bluzant până la alternativa transparentă, Sam Casey demonstrează constant că nu există limite pentru stilul muzical al cuiva. La fel cum sugerează și cele mai noi single-uri ale sale, „Good Fight”, îndepărtarea regulilor și normelor învechite este singurul mod în care un artist poate continua să prospere în potențialul său maxim. Demonstrează acest lucru pe măsură ce își expune vocile bogate în fața chitarelor electrice și sintetizatoarelor cu fascicule laser, transformând „Good Fight” în cel mai vibrant cântec pop al său până acum.

Sam Casey este o cântăreață/compozitoare pop originară din Toronto, Canada. Deși a început să cânte la vârsta de opt ani și a luat lecții de pian, nu și-a început cariera de artist până când a înregistrat prima ei piesă la cincisprezece ani. La această vârstă, deja demonstra reziliența sa când a luptat împotriva normelor de gen și s-a aruncat într-un lac de pe o stâncă înaltă de cincizeci de picioare în fața unui grup de bărbați ezitanti. Folosește acest scenariu pentru a explicat cum se vede în cariera sa: „Ca o tânără artistă femeie, cred că mulți oameni așteaptă anumite norme sociale de la mine cu care nu sunt de acord”. Este o artistă care nu se teme să își spună adevărul și să vorbească despre subiecte nepopulare, fie că este vorba despre toxicitatea industriei, rolurile sociale, eșecurile relaționale sau bolile mentale. Sam Casey reușește să-și exprime gândurile prin balade sclipitoare și cuvinte îndrăznețe, făcându-se remarcată ca o forță de temut.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți