Recenzie: holiday – RAGS AND RICHES

Recenzie: holiday - RAGS AND RICHES

În peisajul contemporan, pop, artiștii care răspund la epuizarea „grindset” poate simt că sunt împinși către o reprezentare mai sumbră pentru a satisface o anumită zeitgeist melancolică. Îndrăznește, ultimul single al formației americane de alt-pop, RAGS AND RICHES, embracează o paletă mai luminoasă pentru a întrece monotonia de la „9-to-5”. Neschimbător de insoucianță, cei doi frați se conectează la o jubilare rară care pare sincer capabilă să triumfe chiar și peste cele mai stinse demisii. Motivul spațiului cosmic prezent pe tot parcursul oferă un contrast accentuat cu realitatea ancorată, corporatistă, împotriva căreia duo-ul fraternal duce război. Silly-nea veselă devine o armă chiar mai impactantă decât dezavuarea plină de dispreț. Transformând synth-popul plin de energie într-un imn irezistibil de dans, „holiday.” (titrat ironic cu un punct monocrom) sună ca și cum fiecare vers ar fi punctat de un semn de exclamare! Ascultând-o într-o zi de luni, ai putea să uiți că nu e vineri.

Mai presus de refrenele atrăgătoare și synth-urile ușoare, frații Whitt folosesc compoziția și producția lor anfemică ca pe un apel umoristic la acțiune. „Vreau să schimb biroul meu cu un podium”, cântă ei cu aceeași exuberanță pe care o implică cuvintele lor. Pentru ce protestează ei? Conform podului, pentru anunțarea titlului lor de „noul președinte spațial”. Prima lor decret: demisionați, luați o vacanță și dansați! Dacă toate astea par un pic – ok, poate chiar mult – nebunesc (sau chiar nebun!), acest lucru se datorează faptului că așa a fost intenționat. Dar slefuirea necontenită și lipsită de bucurie a stilului de viață corporatist ar trebui văzută ca o melodie cu adevărat irațională de urmat. „Scoate-mă de lângă acest loc nebun / Este doar luni!” Amin la asta. Dacă „holiday.” este neînchegat, atunci nu vreau să fiu înțelept.

RAGS AND RICHES este un proiect creativ al fraților Tanner și Peyton Whitt. Nativii din Kentucky au început să lanseze muzică în 2019, cu primul lor single „speed of sound.” De atunci, formația a susținut peste 200 de concerte live, a câștigat premii și a intrat în topurile de radio universitare. Anul trecut, RAGS AND RICHES a lansat albumul lor de debut, „Always Gold.” Videoclipul muzical asociat cu „holiday.” este amuzant: un set de tobe acustice bătut în surdină, costume gonflabile, o campanie prezidențială spațială și o distribuție de astronauți și extratereștri gonflabili. Oh, și asta e doar descrierea scenelor din luna. Devine și mai ridicol de acolo. „Holiday.” este doar începutul anului 2023 pentru această formație de alt-pop pe val.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți