Recenzie: how i’m feeling – Ben Dolic

Recenzie: how i'm feeling - Ben Dolic

Uneori știi că o singură întrebare simplă poate distruge tot ceea ce te unește. Poți ascunde temporar emoțiile tale, dar ele vor găsi calea de a ieși din tine. „How i’m feeling”, ultimul single de la Ben Dolic, folosește muzica pop folk colorată pentru a exprima acest concept în mod precis. Chitara acustică este așezată atât de aproape în mixaj, parcă mângâie cu degetele sale delicate, șoptind secrete. Pad-uri atmosferice de sintetizator și pian înecat în reverb adaugă la senzația naturală a sunetului. Pe măsură ce al doilea refren prinde avânt cu tobe constante și un crescendo gradual, lirismul său vulnerabil devine încrezător și plin de speranță. El nu oferă o soluție, dar expresia vie pare suficientă ca încheiere. Cântecul dezvăluie zidurile pentru a lăsa la iveală sentimentele pe care Dolic le-a temut să le exprime.

Expresia titulară „how i’m feeling” este subversată în refren, deoarece Dolic își exprimă disconfortul față de dezvăluirea emoțională. „Vorbeste despre tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, doar nu mă întreba cum mă simt”, spune cu tristețe. Este mai ușor să-și ascundă emoțiile într-un context general, dar fațada s-ar putea prăbuși dacă conversația se îngustează la un grad mai personal. Ascunderea prin care trecea ar fi putut să fie ușoară la început, dar devine obositoare „încercând să fie curajos, ca în fiecare zi”. „How i’m feeling” este teama că o singură întrebare ar putea distruge întreaga armură emoțională pe care ai construit-o. Este precum o turnul Jenga la limita sa absolută: o mică mișcare ar putea să-l facă să se prăbușească. Dar ultima sa strigare înalte în ultimul minut al cântecului alungă aceste interiorizări, făcând ceea ce odinioară era bine ascuns să dea naștere unui spectacol de artificii. Aterizează undeva între speranță și disperare, făcând primul pas către acceptarea emoțională.

Ben Dolic, cântăreț și compozitor sloven, a devenit un succes exploziv odată cu lansarea hitului viral „Violent Thing”. Cu peste 15 milioane de ascultări în întreaga lume, acest mare succes l-a adus pe Dolic în atenția legendelor industriei precum Dua Lipa, Rihanna și Trevor Daniel. Artistul în vârstă de 26 de ani a cântat alături de Zara Larsson, Rita Ora și Olly Murs. Experiența sa ca pianist și chitarist autodidact îi permite lui Dolic să colaboreze în toate aspectele artei sale. Dolic a interpretat „how i’m feeling” în debutul său la festival pe 15 iulie. El menționează în legătură cu lansarea că Jeremy Zucker și Dominic Fike au avut un impact semnificativ asupra piesei.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți