Recenzie: Hurts Like Hell – Aimée

Recenzie: Hurts Like Hell - Aimée

Credit foto: Ryan Douglas

Nimeni n-a spus că despărțirile sunt ușoare sau fără durere. Dar uneori, așa cum sugerează titlul în excelentul single al lui Aimée, e mai bine să „Doar simți durerea”. Ultima ofertă a cîntăreței/compozitoarei pop irlandeze este o erupție de dance-pop antemic. Arpegii de sintetizator în ascensiune bulează sub suprafața chitarei duble soft, conferind celei de-a doua jumătăți a piesei o calitate mai blândă. Beat-ul începe să se accelereze, aducînd în prim-plan basuri grele, înainte ca „Doar simți durerea” să erupă în refrenul dance-pop. Performanța vocală și mixajul fantastic al lui Aimée preiau controlul total asupra traiectoriei piesei. Sunt nuanțele melodiilor vocale care conferă piesei o calitate dinamică deosebită. Pe măsură ce piesa progresează, producția se dezvoltă în feluri subtil puternice – oferind o experiență deosebit de satisfăcătoare când asculți cu căștile. Aceste tranziții și transformări precise fac ca gama enormă a piesei să pară netedă. Saltul de la un refren exploziv la puntea condusă de pian pare natural, dar păstrează surpriza și fiorii.

„Doar simți durerea” începe în momentul despărțirii unei relații proaste. „Chiar credeai că ești acela/aia / A fost prima mea greșeală,” se crispează Aimée. Dar ea știe mai bine și nu se mai întoarce. „Știi că am plecat deja, deci nu continua acolo.” Drama esențială a piesei nu sunt propriile ei emoții în urma despărțirii, totuși. În schimb, fostul/a la care se adresează „Doar simți durerea” nu pare să priceapă. „Sunt sigură că le vei spune tuturor prietenilor noștri / că am luat o pauză,” cântă ea ridicând ochii la cer, apoi zicînd „până nu mă vor mai vedea niciodată.” Chiar și un apel în miez de noapte în care pretinde că înțelege unde au greșit nu va repara lucrurile. Despărțirea poate doare, dar rămânerea cu cineva care nu știe valoarea ta e mai rău.

Aimée este o cântăreață/compozitoare și o vedetă pop irlandeză. A lucrat pentru a-și cultiva sunetul și stilul după divele pop ale anilor ’90. Aimée și-a făcut debutul oficial în 2018, cîștigând rapid un sprijin și o recunoaștere considerabilă în topurile irlandeze. În 2020, a lansat primul său EP „Confessions”, care evidențiază o gamă vocală și stilistică îndrăzneață. Călătoria până acum a fost un moment important, văzând cum Aimée și-a făcut un nume ca artistă globală în ascensiune. „Doar simți durerea”, alături de câteva single-uri lansate anterior de Aimée, a fost însoțită de un videoclip spectacular și extravagant. Ca primul single al anului 2023, „Doar simți durerea” demonstrează că Aimée este o forță pop în continuă evoluție.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți