Recenzie: i don’t need u – Kenzie Cates

Recenzie: i don’t need u - Kenzie Cates

Recenzie: „i don’t need u” – Kenzie Cates

Copiii mai mici se joacă adesea cu jocul palpitant și inocent al „cadei de încredere”, o persoană se pregătește cu entuziasm să prindă pe celălalt care cade în gol limitându-și vederea. Chiar dacă riscurile sunt relativ mici, cel mult zgârierea covoarelor sau prinderea haotică, consecințele reale pot fi mult mai înfricoșătoare. Noua melodie a lui Kenzie Cate, „i don’t need u”, descrie o cădere într-o sectă reală (o sectă a sfârșitului lumii) și călătoria care urmează – între încrederea în sine și îndoiala de sine. Deși majoritatea dintre noi nu au fost victime ale unei secte până acum (sperăm că niciodată), oamenii pot avea, probabil, empatie față de sentimentul pierderii sau supunerii într-o relație care s-a transformat într-un TOXIC. Ea spune „te consideram adevărul” la fel cum (multe dintre noi) putem începe să închinăm profeților falși, deoarece, uneori, încrederea în noi înșine poate fi cel mai înfricoșător necunoscut.

Începând cu acordurile psihedelice de pian și cu bătăile puternice de tobe, melodia inspiră încredere și mă ispitește să mă învârt, dansând pe un ritm simplu dar eficient. Producția introduce lo-fi-uri dulci în timp ce Kenzie accelerează livrarea vocală, ajutând melodia să câștige un impuls suplimentar. Melodia se transformă într-o melodie electronică de tip alien, complementată de refrenul melodiei „Nu am nevoie de tine”, sugerând natura ritualistă a experienței sale. Pe măsură ce melodia se dezvoltă, apreciez foarte mult efectele distorsionate de sunet al radioului din spațiu, alături de armoniile vocale diminuate ale lui Kenzie – melodia încheindu-se cu note de pian care se transformă în sunetul ploii îndepărtate.

Kenzie Cate este o cântăreață și compozitoare din Vancouver care a lansat prima ei piesă „Black Magic” pe Spotify în 2019, urmată de abordări variate și răcoritoare ale muzicii pop în stil bluesy. De la emoționanta piesă „Just Ain’t You” (2021) la grozava „Ruin it” (2022), inspirată de Lorde, muzica ei combină vocile pop de dormitor cu producția experimentala lo-fi. Kenzie este foarte apreciată la concursul anual de cântece internaționale de la Nashville și la competiția Toyota’s Searchlight, iar aceasta a adus noi artistei peste 6.300 de ascultători pe Spotify, număr în creștere. Recent, piesa ei „Right About Me” – începând cu acorduri de chitară asemănătoare oceanului, cu voci în aer și versuri despre îndoiala de sine – pregătește terenul pentru sunetul estetic într-un mod întunecat și ușor de înțeles. Fără ezitare, ascult cântecele ei în mașină în drum spre serviciu, iubindu-i abilitatea de a captura rapid o emoție (cu o notă inovatoare). Sper că va continua să creeze!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți