Recenzie: I know you know – VIVIAN

Recenzie: I know you know - VIVIAN

Ultimul single al VIVIAN este o capodoperă remarcabilă care transmite cu frumusețe o poveste cinematică despre iubire, despărțire și nostalgie melancolică. Piesa are versuri adânc vulnerabile care transportă ascultătorul în acest film plin de durere. Aceste versuri nu sunt structurate ca o melodie tipică, cu două strofe, un singur refren și mai multe reprize între ele. În schimb, întreaga piesă este asemenea unui roman poetic, în care nu se repetă nicio frază, permițându-i VIVIAN să-și exprime toate gândurile și sentimentele deschis. Ea povestește despre inima ei frântă și despre regretul sever. Piesa începe cu ea dezvăluind exact cum s-a încheiat relația. Ea cântă: „M-am gândit la tine de când te-am părăsit ca un prost // M-am gândit că voi găsi vreun student // Tu ești tot ce am vrut // Gustă a libertate și erezie // Cel mai aproape de Rai în care am ajuns // Nu am putut înțelege // Așa că am fugit, am fugit, am fugit.” Ea își deschide inima și își recunoaște vina pentru faptul că a părăsit această persoană. Ea s-a temut de viitor, așa că a fugit, numai ca să ajungă în acest moment în care își dorește trecutul. Pe parcursul piesei, VIVIAN lansează versuri profunde care evidențiază și mai mult abilitățile sale remarcabile de compoziție, cum ar fi „Nu știu nici măcar dacă îmi place de tine sau doar vreau să fiu ca tine” și „Și te potrivești perfect cu astm și țigări”. Aceste versuri arată că ea nu este doar o compozitoare obișnuită, ci că este cu mult peste restul, creând versuri fenomenale care demonstrează că este o poetă naturală. Aceste versuri arată că ea se confruntă cu propriile gânduri, punându-și întrebări dacă își lipsește cu adevărat fostul partener sau doar îi lipsește ideea lui. Ea nu este sigură dacă acesta a fost cu adevărat bun pentru ea sau dacă nu era ceea ce ea voia sau ceea ce avea nevoie cu adevărat. Ea continuă cu acest monolog intern reflectând cu nostalgie la trecut, înainte de a încheia piesa în mod impecabil. La sfârșitul piesei, VIVIAN cântă: „În cele din urmă, am aruncat cămașa ta și boneta ta // A durat doar câțiva ani // Nici măcar nu cred că vei auzi // Nici măcar nu cred că vei auzi”. Ea mărturisește că a decis oficial să meargă mai departe renunțând la lucrurile pe care le-au lăsat în urmă. Poate că această ultimă frază este cea mai tristă găsită în întreaga piesă. Ea și-a dezvăluit întreaga emoție și, în cele din urmă, a găsit curajul să renunțe, dar își pune la îndoială fostul partener că va recunoaște vreuna dintre acestea, cu atât mai puțin să-i pese. VIVIAN introduce detalii vii în „Știu că tu știi”, oferind o înțelegere mai profundă a funcționării interioare a minții ei și a emoțiilor care vin cu ea, rezultând o poveste asemănătoare cu un film.

„Știu că tu știi” este începutul unui nou și magic pentru VIVIAN. Este prima piesă pe care a coprodus-o vreodată și i-a schimbat pentru totdeauna modul în care abordează procesul creativ. Inițial, ea a creat piesa – versurile și producția – singură. Apoi a adus-o co-producătorului său, Gregory Scott, care a dat o nouă viață piesei. În plus, VIVIAN a dezvăluit că vocea ei a fost înregistrată într-o singură luare, ilustrând talentul ei nativ. Piesa începe cu o melodie înaltă de sintetizator care crește treptat, înainte de a fi întreruptă brusc. Producția este înlocuită de un bass constant care este rapid întâmpinat de vocile încântătoare ale VIVIAN. Valuri subtile de sintetizator și sunete delicate de clopote se aud în fundal, oferind o atmosferă ireală melodiei. Pe parcursul piesei, VIVIAN armonizează periodic cu ea însăși, amplificând și mai mult această atmosferă angelică. Pe măsură ce piesa avansează, peisajul sonor visător crește odată cu introducerea suplimentară a efectelor de sunet ale claviaturii. Producația progresează lent pe parcursul piesei – atât de subtil încât ascultătorul s-ar putea să nu observe până când inevitabil apelează la reluare. Apoi, în ultimele patru versuri, producția încetinește pentru finalul culminant înainte ca piesa să dispară, la fel cum a dispărut și dragostea pe care cei doi personaje o aveau. În fundal, se aude VIVIAN cântând armonia cu versuri alternative care exemplifică și mai mult această despărțire critică. „Știu că tu știi” este piesa pop alternativă perfectă care să fie ascultată în timp ce conduci pe drumurile în noapte, cu bass-ul sintetizatorului reverberând prin difuzoare.

Vivian Paige Luther, cunoscută mai bine sub numele de VIVIAN, este o cântăreață pop, compozitoare și producătoare din Phoenix, Arizona, stabilită acum în Los Angeles. În mai 2020, ea a debutat cu primul său single „Intimate”. A lansat mai multe single-uri de atunci, marcând „Știu că tu știi” ca al șaselea ei single. VIVIAN nu este doar o compozitoare pentru ea însăși, ci și pentru alți artiști. A lucrat cu artiști din Londra, Germania și din întreaga Statele Unite. În plus față de arta ei, VIVIAN este și stilistă, oferind serviciile sale pentru a ajuta clienții să găsească garderoba perfectă pentru proiectele și ședințele foto viitoare. VIVIAN este o triplă amenințare în propria ei dreptate și este pregătită să cucerească industria divertismentului.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți