Recenzie: I Want You – Anaté

Recenzie: I Want You - Anaté

Este un testament al forței sale că captivanta melodie a ultimului single al Anaté, „I Want You”, nu este nici măcar partea mea preferată. De obicei, la prima ascultare a fiecărei piese pentru o recenzie, mă întind pe podea. Cu toate acestea, la patruzeci de secunde în această piesă, când pre-refrenul a început să vibreze plin de anticipație, am făcut o pauză. Producția complexă s-a simțit ca o înotătoare de rechin în adâncul oceanului, în jurul prăzii sale.Ceva m-a determinat să mă ridic de pe loc înainte ca refrenul ascuțit ca un cuțit să lovească, transformând camera mea într-un club fluorescent. „Vreau să te am / Vreau partea ta răutăcioasă”, cântăreața și compozitoare Ana cântă peste producția contopitoare de la Andrea. Cea mai fermecătoare parte a acestei remarcabile odoare dance-pop despre o romance rea este că îți dai seama încă de la început cât de puternică va fi.

„A fost înțeleasă greșită răbdarea mea?” Ana întreabă în timp ce sintetizatoarele se ridică precum geizere miniaturale. Atât de simplu, dar semnificativ, este un exemplu elocvent al unui tip de versuri complicate care fac din „I Want You” atât de captivantă. Poate că ea a așteptat ca subiectul să facă primul pas, doar pentru a fi neglijată. A fost răbdare sau indiferență ceea ce au văzut? Citind fiecare vers alături de vocea Anei și producția lui Andrea, povestea se desfășoară, întinzându-se dincolo de limitele celor trei minute de înregistrare. Coperta afișează expresia jucăușă a Anei în timp ce se uită furtunos la camera din spatele ei. Acest lucru reflectă perfect temele melodiei. La prima vedere, pare doar jucăuș, dar adevărul din spatele piesei este oferirea ei de vulnerabilitate cuiva de care este conștientă că o va răni. „M-am aruncat singură în plasa ta”, recunoaște ea. A vedea zâmbetul rechinului cu proprii ochi și a se arunca în apă în ciuda pericolului. Acesta este forța intoxicantă din centrul melodiei „I Want You”.

Anaté este proiectul colaborativ al cântăreței și compozitoarei Ana din Berlin și al producătorului Andrea din Milano. După ce s-au întâlnit în Bruxelles în 2019, cei doi au început să creeze muzică downtempo și cu influențe din mai multe genuri. Referindu-se la trupe precum Hooverphonic, Massive Attack și Morcheeba în producția lor polizată, Anaté aduce o armonie proaspătă la melodiile vocale la fel de referențiale și iconice. Anul trecut, duo-ul a lansat exceptionalul lor debut, Confessions, care include zece piese înregistrate în mare parte la distanță. „I Want You” este al treilea single al anului 2022.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți