Recenzie: In My Head – NewDad

Recenzie: In My Head - NewDad

NewDad se întoarce cu cel mai recent single al lor, „In My Head”. Piesa este prima pe care o auzim de la trupa de la lansarea single-ului lor, „ILY2”, în septembrie 2022. Este o amintire fierbinte și de neuitat a sunetului proaspăt și unic al celor de la NewDad. „In My Head” abordează sentimentele de agitație interioară și lupta cu anxietatea, pe măsură ce solista Julie Dawson livrează versurile: „Sunt îngropată sub pături / Coborând în nebunie / Și nu există scăpare de gândurile arse în creierul meu”. Menținând lucrurile reale și oneste, „In My Head” explorează, de asemenea, sentimentele care înconjoară relațiile emoțional indisponibile și izolarea.

„In My Head” este plin de energie etereală, fiind condus de chitare zgârie-noroi și vocile misterioase ale lui Julie. Julie poartă o melodie ușoară și melodioasă, plutind deasupra unui caleidoscop de reverb și lick-uri distorsionate ale chitarelor. Deși versurile par grele în anumite locuri, muzica pentru „In My Head” rămâne veselă și aeriană, evidențiind sunetul mai luminos pe care NewDad se orientează. Trupa atribuie adesea sunetul lor influențelor lor, The Cure și Pixies, formând un stil care va rezona cu oricare dintre fanii acestora. „In My Head” în special sună asemănător cu Cults și piesa lor, „Most Wanted”.

Lăsând multe în voia întâmplării, grupul indie NewDad și-a câștigat numele lor neobișnuit (dar totuși distractiv) de la un generator de nume aleatorii. Trupa formată în Galway și-a făcut debutul de neuitat cu EP-ul lor, Waves, care prezintă un sunet întunecat și furtunos împletit cu momente frumoase. Dând un subtilitate și autenticitate sunetului lor, compozițiile lui Julie îmbină cu ușurință inspirația relațiilor personale cu referințe la literatură și cinematografie. Pe măsură ce NewDad se îndreaptă într-o nouă direcție, muzica lor devine mai luminată și infuzează elemente de pop în sunetul lor indie rock. Dacă ești un entuziast al genului indie pop / rock, nu uita să verifici NewDad și „In My Head” imediat.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți