Recenzie: Indigo – Elvira Alfaro

Recenzie: Indigo - Elvira Alfaro

„Indigo” este o piesă realizată în aprecierea frumuseții, vieții și iubirii. Prin versurile sale care descriu fenomenul și sunetul său magnetizant, Elvira Alfaro reînviorează sentimentul conexiunii gravitaționale găsite între indivizi. Fie că este vorba despre iubirea de durată sau despre o nouă percepție a unei relații, așa cum sugerează în cântec, sentimentul euforic al apartenenței pe care-l creează este pur bazat pe chimie. Aceasta este, desigur, o melodie de dragoste, dar Alfaro oferă o abordare unică, rar întâlnită atunci când cineva trăiește o astfel de pasiune. Adică, o apreciere pentru pasiune și minunea relației în sine, mai degrabă decât pentru persoana din ea. Prin descrierea împrejurimilor sale și absența unei descrieri a subiectului afecțiunii ei, creează un cântec menit să fie resimțit de toată lumea. Este personalizat în prezentarea detaliată a emoțiilor private, dar suficient de obscur pentru a se aplica oricărei senzații de dragoste, iar aici stă măiestria sa, ascultătorul nu are nicio idee cui îi cântă atunci când spune „tu”, dar fiecare ascultător are o imagine clară în mintea sa a cine este cântecul, datorită intimității sentimentelor pe care le-a manifestat atât de deschis.

Melodia începe cu sunetul unei casete care se introduce și se pornește, urmată de un sunet de beat electric echilibrat. Acesta se estompează într-un sunet mai clasic de chitară acustică în timp ce Alfaro începe să cânte. Descrie începutul împrejurimilor sale, care se traduc rapid în emoțiile sale. Vocea ei este delicată și face ca fiecare notă să pară că o mărturisește. Este o cântăreață de conversație, oferind fiecare vers ascultătorilor săi ca și cum le-ar spune o poveste, și vocea sa care începe atât de liniștit și devine tot mai puternică pe măsură ce cântă oferă instrumentul perfect pentru asta. Indiferent cât de personal pot părea versurile, sinceritatea lui Alfaro în tonul său manageste să creeze o ascultare și mai emoțională. Pe la mijlocul cântecului, intră în conflict brusc cu dulceața care părea să se fi dezvoltat la început, cu o trecere surprinzătoare dar gustos unică într-o chitară electrică mai rapidă. Acest lucru durează doar un moment înainte ca ea să înceapă să cânte din nou cu chitara acustică, admirându-și împrejurimile și radiază pace. Chitara electrică face câteva apariții în instrumentalele ce urmează, sunând mai relaxată și îmbinându-se chiar cu liniștea temei generale a cântecului. Piesa se încheie cu versul „Totul ești tu”, atribuind puterea acestei relații și minunea spațiului din jurul lor partenerului său.

Elvira Alfaro este o artistă stabilită în Suedia, care își construiește în prezent discografia, precum și o bază de fani extrem de conectată. Primul ei single a fost lansat doar anul trecut, cu piesa „Space”, care a definit tonul pentru sunetul ei indie, comparabil cu cel al artiștilor precum Phoebe Bridgers. De la acea primă piesă, ea a creat și a lansat altele șapte, fiecare exprimând emoții autentice și oferind un exemplu al abilităților ei vocale și instrumentale. Cu toate că este o artistă nouă, numele ei a fost deja rostit în mai multe articole, iar muzica ei a fost auzită de zeci de mii de urechi din întreaga lume. Alătură-te publicului ei fidel prin redarea piesei „Indigo” acum și urmărește-o pe Elvira mai jos.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți