Recenzie: Irresponsible – Emei

Recenzie: Irresponsible - Emei

Don’t tell me to go slow,” Emei cântă pe ultimul ei single, „Irresponsible”. Pentru un motiv bun – încercarea de a ține pasul cu viteza îndrăzneață a artistei de alt-pop este o sarcină imposibilă. Producția și compoziția sunt exquisit haotice; este ca și cum Emei ar fi scris o piesă pop, ar fi sfâșiat-o în bucăți și apoi ar fi lipit-o împreună. Clipește și o vei pierde în timp ce trece de la drum’n’bass, cântec de copii din curtea școlii, club-pop și digicore. Fiecare element bine dezvoltat trece, se îmbină și se transformă unul într-altul. „Irresponsible” este un colaj electronic al ideilor muzicale îndrăznețe, legat de viziunea creativă și de vocea subțire a lui Emei.

Similar cu sunetul său, versurile piesei „Irresponsible” par a fi nonlineare. Este ca și cum am auzi gândurile în viteză ale lui Emei în timp ce se rostogolesc impresii și observații. „Nu știu de ce / Nu am crescut niciodată și este înspăimântător”, se poate citi în cea mai lămurită, dar autoderanjantă declarație. Alte versuri extind acest sentiment de stagnare; pasiunea frenetică este constrânsă de incapacitatea ei de a trece peste presupusa ei iresponsabilitate. Există o simțire de oboseală în modul în care descrie experiența („mă lovește peste încheietură / tsk, tsk, încerc”), dar Emei disipează această oboseală în timp ce fuge în viteză.

Chiar înainte de a scrie, performanța a fost o parte semnificativă a vieții lui Emei. Participarea (și clasarea pe locul trei) în cadrul emisiunii Chineze Idol la vârsta de 15 ani i-a oferit artistei experiență și o platformă pe care a direcționat-o pentru a-și lansa muzica pe platformele chinezești și pentru a performa în cadrul emisiunii Dancing With the Stars China. După pandemie, Emei a început să lanseze muzică pe platformele americane, obținând rapid succes. A câștigat rapid un public prin excelentele sale voci, sunetul îndrăzneț și lirismul viu. „Irresponsible” apare ca al doilea single de pe EP-ul ei al doilea, fiind precedat de single-ul „Scatterbrain”, care a acumulat deja peste nouă milioane de audieri pe Spotify singur.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți