Recenzie: It Matters To Me – Queen Cult

Recenzie: It Matters To Me - Queen Cult

Nu este extrem de insultant pentru existența ta atunci când cineva profită de bunătatea ta? Unii dintre noi spun prea des „credeam că ești diferit” în zilele noastre când vine vorba de întâlniri. Te întâlnești cu cineva care te face să te simți bine la început, și apoi, înainte să-ți dai seama, devin cu totul altă persoană odată ce știu că au reușit să te prindă în plasa lor. Ei trec de la a fi cea mai specială persoană din viața ta, la cineva pe care nu vrei să îl mai vezi vreodată. Te simți înșelat, te simți folosit, și nu par să le pasă cât de mult te-au rănit. „It Matters To Me” de Queen Cult cântă despre acest tip de relație la care mulți dintre noi se pot raporta.

Chiar de la început, stilul instrumentației mi-a adus aminte de rock-ul punk din anii ’90, în spiritul trupei No Doubt, cu o notă modernă din partea Queen Cult. Peisajul sonor are un flux incredibil, ușor de urmărit, și te va face să te miști în ritmul muzicii. Vocalistul principal al Queen Cult, Maisie Johnson, are un stil vocal care se potrivește perfect cu vibrația nostalgică și amintește vocalizele pop puternice și bogate ale lui Dua Lipa. Instrumentația este ceea ce aș numi un „sunet real”. Sună ca o trupă în concert, cântând instrumente autentice, în locul instrumentelor virtuale electronice la care suntem obișnuiți în era de astăzi – ceea ce, dacă mă întrebi pe mine, în muzică avem nevoie de mult mai multe astfel de lucruri. Mereu spun că muzica bună te captivează pe parcursul întregii piese, și acest cântec face exact asta.

Queen Cult este o trupă alternativă de rock, formată din trei membri, cu sediul în Macclesfield, Marea Britanie. Trupa este compusă din Maisie Johnson, Brodie Carson și Piers Jarvis. Fiind o trupă queer și al cărei lider este o femeie, Queen Cult susține în mare măsură comunitatea LGBTQ+ și schimbă scena muzicală din Marea Britanie, oferind altora o voce prin intermediul cântecelor lor. „It Matters To Me” a fost scris de Maisie pentru un prieten care trecuse printr-o relație dificilă, astfel încât prietenul său să nu se simtă singur, și asta este exact ceea ce reprezintă Queen Cult. Influțată de trupe precum No Doubt, Paramore, Royal Blood și Nothing But Thieves, Queen Cult și-a început anul 2022 prin lansarea unui EP intitulat „Woman That I Know”, care a ajuns pe mai multe liste oficiale de redare de pe Spotify, Deezer și YouTube. Queen Cult este cunoscută pentru muzica lor live și va merge în prima lor turneu ca headliner în februarie 2023. Găsește biletele la Songkick.com.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți