Recenzie: Joni – Meg Smith

Recenzie: Joni - Meg Smith

Audiția ascultătorilor a speculat și a dezbatut despre persoana căreia Joni Mitchell i-a cântat în piesa sa emblematică, „A Case Of You”. În timp ce nu vom ști niciodată dacă i-a cântat despre James Taylor, Graham Nash, Leonard Cohen sau despre altcineva complet diferit – știm cu siguranță că este o baladă de dragoste sfâșietoare. „A Case Of You” descrie emoțiile și conexiunea generală pe care o continuăm să o simțim față de un partener mult timp după încheierea relației. Este o mărturie agridulce a puterii dragostei și servește ca o inspirație potrivită pentru ultima piesă a lui Meg Smith, intitulată „Joni”. În timp ce „A Case Of You” a acceptat sfârșitul relației și recunoaște amprenta pe care un iubit anterior o lasă asupra ta, „Joni” arată cum această amprentă ne face să luptăm inițial să acceptăm sfârșitul relației.

„Joni” este o piesă de pop-rock sapphic despre un partener pe care îl envisionai odată conducând împreună către apusul de soare, care te părăsește și ajunge să îți rupă conexiunea pe care o aveați. Piesa nu numai că surprinde perioada de doliu pe care o trăim după încheierea unei relații, dar folosește în mod expert numele Joni ca al partenerului de care Smith se luptă să meargă mai departe, pentru a da un posibil indiciu despre ideea de a iubi mai mult imaginea unui partener decât pe partenerul real. Un fenomen romantic pe care Joni Mitchell însăși l-a experimentat de nenumărate ori în ascensiunea lor către faimă. Melodia începe cu acorduri întunecate și pline de nostalgie ale chitarei care îi invită pe ascultători să reflecteze asupra relației alături de Smith. Versetele de deschidere informează ascultătorii că fostul partener al lui Smith s-a deconectat mental de relație mult timp înainte de a o înceta. Ceea ce este nu numai sfâșietor, ci și crud, pentru că face pe oricine în poziția lui Smith să se întrebe câte momente împărtășite au avut valoare sentimentală pentru ambii parteneri. Sau dacă sentimentele au fost experimentate doar de Smith, în timp ce Joni le-a intrat în joc. Aceasta creează o linie de întrebări despre ce ar fi putut fi făcut pentru a salva relația. Smith chiar remarca în pre-refren: „Dacă aș fi plătit mai puțină atenție / Ți-ar păsa mai mult?” Acordurile chitarei devin apoi mai moi și mesteșugite într-un mod melancolic în refren, în timp ce Smith se luptă cu plecarea lui Joni și aceasta devine o „viziune pierdută în oglinda retrovizoare”. Încurcă ascultătorii în vulnerabilitate și autenticitatea lor brută. Dar ultimul vers îmi sfărâmă inima în bucăți; în ciuda faptului că a fost partenerul abandonat, Smith simte o cantitate considerabilă de vinovăție. Cu toate acestea, nu pentru sfârșitul relației. Artistul nostru evaluează propriile lor greșeli, dar nu și pe cele ale lui Joni, pentru a o „păstra o persoană dulce”, ceea ce sugerează că vinovăția exprimată este pentru a iubi ideea de Joni. Atunci când iubim ideea cuiva, facem eforturi enorme pentru a ne păstra viziunea asupra lor, pentru a evita a veni în termeni cu realitatea prezenta. Prin păstrarea acestei viziuni asupra lui Joni, Smith nu trebuie să se confrunte cu absența permanentă a lui Joni.

Meg Smith este o cântăreață și compozitoare care locuiește în prezent în New York. Ascultătorii ar putea recunoaște cel mai bine vocea artistului din single-ul lor din 2021, „Cross My Heart I Hope U Die”. Single-ul a fost prezentat în sezonul doi al serialului Netflix „Ginny and Georgia” și servește ca piesă tematică pentru OUTtv și ERZA Apple TV. Dacă simțiți că sunteți protagonistul unei comedii romantice din anii 2000, atunci discografia lui Smith este cu siguranță pentru voi. Fanii din New York pot vedea un spectacol live al lui Smith și pot simți că sunt Jennifer Garner pentru o zi, la data de 8 iulie, la ora 19:30, în cartierul Chinatown, prin intermediul Sofar Sounds. Sofar Sounds găzduiește reprezentații artistice live intimate în locații secrete, despre care publicul nu va ști locația decât cu 36 de ore înainte de spectacol – este o experiență incitantă care garantează că va apropia ascultătorii de artistul nostru. Biletele pentru spectacolul lui Smith costă 28 de dolari și pot fi găsite aici. Dar dacă sunteți în altă parte, așa cum sunt eu, puteți totuși să arătați iubirea și sprijinul nostru virtual artistului prin stream-uri, like-uri și urmăriți.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți