Recenzie: Juliet – Jem

Recenzie: Juliet - Jem

Există o anumită magie în modul în care poveștile de dragoste sunt întotdeauna mai captivante atunci când sunt puse pe muzică. Ultimul EP al lui Jem, Love me or Lose me, este un exemplu perfect, iar piesa „Juliet” își face ecou la Shakespeare și îi conferă o notă colorată. Instrumentalele surprinzător de funky dau o notă veselă tragediei, dar versurile lui Jem ilustrează în continuare povestea unei romance intrigante.

„Juliet” începe cu un pian intim și cu o creștere a ambiției care anticipează culorile sonore care vor urma. Vocea frumoasă a lui Jem stabilește o stare de tristețe, cu versuri care încearcă să ridice pe cineva care se simte deprimat, pentru ca acea persoană să poată înfrunta realitatea cu capul sus. Refrenul lovește cu Jem cântând iubitului ei despre tot potențialul pe care îl au împreună în viitor. Bass-ul și chitara funky ale piesei crează o paletă sonoră care combină pop, funk și o notă de math rock, formând un groove unic care te va determina să cântărești în aer la chitară. O schimbare armonică surprinzătoare în sus, la pod, construiește energia, făcând ca ultimul refren să fie o pasăre plină de groove completată de o figură de sintetizator impetuoasă.

Ultimul EP al lui Jem a fost anunțat cu prima piesă, „Falling 4U”, lansată mai devreme în acest an. În urma succesului acesteia, restul EP-ului nu dezamăgește. Abilitatea lui Jem de a-și suprapune frumoasa voce peste piese inspirate de hip-hop, jazz, funk și altele îi oferă un sunet unic și captivant care te face să te întorci mereu. Dacă cauți ceva vesel și simți o ușoară doză de romantism, „Juliet” va fi următoarea melodie care îți va rămâne în minte.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți