Recenzie: Just Me – Estella Dawn

Recenzie: Just Me - Estella Dawn

Recenzie: „Just Me” – Estella Dawn

Estella Dawn exprimă elocvent și sincer emoțiile autentice prin versuri poetice în noul ei single. „Just Me” explorează un nou nivel de vulnerabilitate în timp ce povestește despre o relație distrusă, incluzând tot ceea ce a dus la sfârșitul ei și sentimentele dezolante care persistă. Pe parcursul melodiei, Dawn ilustrează relația ca fiind una unidirecțională: ea plină de dragoste și cealaltă persoană plină de indiferență. Melodia începe cu refrenul care detaliază această dinamică nereciprocă. Dawn cântă, „Sunt doar eu// Care sare la orice șansă de a încerca// Sunt doar eu// Care își reia amintirile în mintea mea// Sunt doar eu// Care nu vrea să lase totul în urmă// Sunt doar eu// Care urăște ideea că ești cu ea.” Cu aceste versuri, ea recunoaște că a fost singura care a făcut orice efort și acum ea este singura care suferă din cauza iubirii pierdute. Cealaltă persoană a înșelat și a mințit, iar ea știe că nu a fost tratată corect. Cu toate acestea, ea tot persistă. În primul vers, ea folosește o metaforă strălucitoare care dă viață acestei idei în versurile: „Știi că ar trebui să mă las de tine ca de o țigară// Mă lași mereu complet epuizată.” Ea compară această persoană cu fumatul – știe că nu-i face bine, dar tot se întoarce mereu după mai mult. Apoi, melodia continuă să zugrăvească această imagine vie a lui Dawn în plâns pentru inima ei frântă. Ea cântă: „Mă așez în șezlongul din fața mașinii// Mesaj scris, nu sunt sigură dacă ar trebui să-l trimit.” Audiența își poate imagina această scenă sfâșietoare, ca și cum trăiește ea însăși despărțirea. În fiecare vers, Dawn descrie fiecare greșeală făcută care a dus la sfârșitul dezastruos – infidelitate, lipsă de comunicare și chiar vulnerabilitatea sinceră. Dawn dezvăluie momentul critic când a dezvăluit toate emoțiile ei și nu mai făcea „tipul fetei răcoroase”, ceea ce a făcut ca fostul partener să plece. Cu toate acestea, chiar dacă asta dovedește în continuare că această persoană era nesănătoasă și fără inimă, Dawn simte că este vina ei că relația s-a încheiat. Întreaga melodie o găsește întrebându-se cu privire la propriile ei comportamente și simțind că adesea prea mult îi pasă. Cu toate acestea, ea încheie melodia cu versurile: „Trebuie să te scot din vene// Ce pierdere.” Ea acceptă și realizează că nu ea este problema – ei sunt. Să-i aibă în viața ei și în gândurile ei este o pierdere de timp și efort pentru ea. Prin încheierea melodiei în acest fel, încurajează ascultătorii să renunțe la toxicitatea din propria lor viață și să se elibereze, la fel ca și ea. „Just Me” este ingenios scrisă, evidențiind talentul inconfundabil al lui Dawn de a transmite emoții umane reale prin versuri artistice și o melodie contagioasă.

„Just Me” este o piesă cu o atmosferă deosebită, care îmbină fără efort sunetele senzuale ale muzicii R&B cu spiritul lipsit de griji al muzicii pop. Melodia începe cu un pian elegant, însoțit de efecte sonore unice de sintetizator care stabilesc tonul melancolic al piesei. În fundal, se poate auzi vocea angelică a lui Dawn încet fredonând. Producția continuă în primul refren cu introducerea ritmului de sintetizator. Acest lucru adaugă elementul de muzică R&B piesei, în timp ce vocile puternice ale lui Dawn conduc ascultătorul prin piesă. Pe parcursul piesei, producția folosește valuri periodice de sintetizator și efecte în fundal, creând o atmosferă etereală. Între primul vers și refrenul următor, ritmul scade la o înăbușire ușoară, în timp ce piesa se concentrează pe melodie și vocea lui Dawn. Aceasta accentuează atmosfera fermecătoare și se potrivește perfect cu vocile. Când se întoarce refrenul, piesa trece din nou la producție completă. Piesa menține această instrumentalizare constantă, concentrându-se mai mult pe cântărețul lui Dawn și versurile vulnerabile. Vocile sale pasionate se armonizează impecabil pe tot parcursul piesei, atingând fiecare notă înaltă impresionantă și arătându-și gama fenomenală. „Just Me” este o altă adăugare extraordinară la discografia remarcabilă a lui Dawn. Încă o dată, ea demonstrează că este o forță de luat în seamă: dovada vie că femeile pot domina câmpul nu numai ca cântărețe și compozitoare, ci și ca producătoare extraordinare.

Estella Dawn este o cântăreață, compozitoare, producătoare și multi-instrumentalistă din Noua Zeelandă, stabilită acum în San Diego, California. Muzica ei nu se limitează la un singur stil, ci mixează sunetele mai multor genuri pentru a crea propriul ei sunet unic. În 2018, ea a debutat cu primul ei single, „Feet”. A lansat mai multe single-uri până la începutul pandemiei globale. În timpul carantinei, ea a avut timp să se concentreze asupra sunetului și să-și capteze adevărata esență în muzica ei. În acel an, a lansat 10 single-uri originale la fiecare șase săptămâni, definindu-și abilitatea impecabilă de a păstra atenția publicului așteptându-și următoarea capodoperă. Începând de atunci, Dawn a lansat mai multe single-uri incredibile și continuă să lanseze muzică care atrage sute de mii de ascultători. Creativitatea ei strălucește în fiecare dintre lansările ei și nu dă niciun semn că ar încetini.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți