Recenzie: Just Tell Me – Amanda Ayala

Recenzie: Just Tell Me - Amanda Ayala

Pot citi limbajul corpului și simți tonul bine. Următorul pas logic este să învăț cum să citesc gândurile. Până când acest lucru este posibil, trebuie să mă bazez pe comunicare ca oricine altcineva. Dar unii oameni se așteaptă ca eu să le citesc gândurile – această pasivitate imobilă poate fi extrem de infuriantă. Și, în mod fericit, melodia „Just Tell Me” a Amandei Ayala redă perfect atât frustrarea, cât și epuizarea acestei așteptări.

„Just Tell Me” este un single dream-pop care este, de asemenea, o dedicatie partenerilor nebuni care ne fac mereu să ghicim ce își doresc în loc să comunice nevoile lor. Melodia începe cu o atmosferă frivolă, plasând ascultătorii într-o stare de vis. Versul de deschidere dezvăluie că această relație este învăluită în confuzie din cauza lipsei de comunicare. Dar Ayala s-a săturat de „semnalele contradictorii”. Refrenul reflectă acest lucru, nu se mai joacă în jurul cozii. Ea spune direct: „Deci spune-mi ce îți dorești dragule”. Progresia piesei, în primul rând schimbarea ritmului în mijlocul refrenului, arată în mod priceput acumularea acestei frustrări. Putem fi înțelegători cu partenerii care au nevoie de timp să se simtă suficient de confortabil pentru a comunica. Dar atunci când ne găsim în mod obișnuit căutând să înțelegem nevoile lor, se pune întrebarea cât timp este o perioadă rezonabilă. Mai ales dacă depunem efortul pe care Ayala îl evidențiază în al doilea vers pentru a fi folosiți ca jucării de partenerul care se bazează pe pasivitate imobilă, frustrarea inițială începe să se transforme într-o senzație de devalorizare. Această devalorizare doare și mai mult atunci când partenerul nu este conștient de propriile acțiuni, după cum indică Ayala în al treilea vers – acțiuni care sabotează activ conexiunea. În cele din urmă, „Just Tell Me” este avocatul perfect pentru comunicarea deschisă.

Amanda Ayala, o cântăreață și compozitoare din New York, este o figură cunoscută pentru fanii emisiunii „The Voice” de la NBC. Alumniul echipei Adam și-a găsit prima mare oportunitate în muzică când era în show, după ce a interpretat puternica melodie „Mississippi Queen” a formației Mountain. Versiunea ei a acestei melodii și a piesei „Edge of Seventeen” a lui Stevie Nicks au fost incluse în Top 100 iTunes Rock Chart, ceea ce este o realizare impresionantă pentru un artist în ascensiune. Recent, Ayala a fost concurentă în sezonul doi al competiției muzicale „Who Will Rock You?” de pe Amazon Prime, unde a ocupat locul de semifinalistă. Dacă v-ați bucurat de atitudinea sinceră a Amandei Ayala, la fel ca și mine, arătați-i artistei un pic de iubire virtuală prin stream-uri, aprecieri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți