Recenzie: Karma – Nette

Recenzie: Karma - Nette

Ultimul single al lui Nette, „Karma”, este o piesă de dark pop despre răzbunare și justiție. Piesa aduce conceptul la viață ca „o curvă răzbunătoare care tot timpul iese învingătoare la final.” Piesa incendiară îi reamintește ascultătorului că ce se întoarce, se asează, și oamenii care le-au făcut rau vor primi ce li se cuvine, în cele din urmă. Piesa începe cu refrenul: „Karma e o curvă // Da, primești înapoi ceea ce dai // Prea rău pentru tine, da, ea te-a observat în fiecare minut // Karma e o curvă.” Ascultătorul este imediat introdus în mesajul piesei și energia pe care o emite. Este epitomul unei piese de răzbunare perfecte care îi împuternicește pe public să se ridice și să meargă mai departe, știind că destinul se află acum în mâinile Karmei. Ea se va ocupa de răul făcut, iar ei trebuie doar să stea și să aștepte. Fiecare vers din piesă este ingenios scris. Mai mult, puntea conține versuri care cuprind pe deplin întregul mesaj în doar câteva linii. Vocile captivante ale lui Nette cântă: „Toată lumea este doar o simplă pion // Îi joci după cum vrei // Crezi că jocul e câștigat // Nu știi nici pe jumătate ce ai făcut // Răsplata abia a început // Ea vine, mai bine fugi // Karma e o curvă.” Nette îi spune publicului că acea persoană care i-a greșit este cunoscută pentru că folosește alții și obține ceea ce își dorește. Ei nu cred că va exista vreodată consecințe pentru acțiunile lor și sunt convinși că nu pot fi atinși. Cu toate acestea, ea răstoarnă situația în cea de-a doua jumătate, introducând Karma. Ea îi informează pe acești răi că nu au nicio idee ce îi va lovi și că Karma nu se va opri până când nu se va răzbuna pentru toți pe care i-au rănit vreodată.

„Karma” emana un aer mai întunecat decât lansările anterioare ale lui Nette, extinzând și mai mult discografia ei remarcabilă. Piesa începe imediat cu vocile seducătoare ale lui Nette cântând refrenul, captivând instantaneu publicul. Apoi, li se adaugă basul sintetizatorului și vocile subtile, creând o atmosferă melancolică. Primul vers începe cu o strigare scurtă înainte ca basul puternic să înceapă și Nette să continue să cânte. Spre mijlocul versului, se aude o ușă scârțâind și se amplifică tema întunecată. După acest efect, se introduc sunete suplimentare de sintetizator și voci ecoului. Apoi, în pre-refren, vocile sunt împerecheate cu note înalte de claviatură care intensifică întoarcerea anticipată în producția completă a refrenului. Când începe al doilea vers, piesa utilizează aceeași strigare pentru tranziție, dar producția este mai simplificată. Acest lucru pune un accent mai mare pe vocile tulburătoare care ecouă în fundal, înainte de a se întoarce la producția originală din primul vers. Al doilea pre-refren menține aceleași note înalte pe claviatură, dar crește complexitatea producției și se adaugă voci de armonizare. Refrenul revine, înainte ca puntea să înceapă climaxul pasional al piesei. În punte, există doar un fundal ușor de sintetizator, concentrându-se pe vocile captivante și pe armonii. Apoi, se încheie cu un arpeggio la claviatură, cu afirmația: „Karma e o curvă”, înainte de un solo de bas cu sintetizator în timp ce Nette repetă afirmația. Acest lucru îl emoționează pe ascultător înainte de refrenul final plin de bas. Pe tot parcursul acestui refren, se aud vocile din fundal cântând versurile din punte, curgând în mod fluent în finalul piesei. Acest adaos unic îi încântă pe ascultători și subliniază măiestria în scrierea și producția muzicală a lui Nette. „Karma” a rezultat din experimentele lui Nette cu sunetul ei și dovedește că ea este hotarâtă să domine industria cu talentul ei fără egal.

Nette este o cântăreață, compozitoare și producătoare canadiană stabilită în Vancouver. În octombrie 2021, a lansat primul ei single, „Feelings”. Două luni mai târziu, a lansat un remix al piesei cu producătorul muzical Junyang. În 2022, a lansat încă trei single-uri originale. „Karma” marchează primul ei single din 2023 și al cincilea single în total. Este cunoscută pentru atragerea audienței cu povestea ei creativă și cu vocile cuceritoare. Muzica ei variază între mai multe subiecte vulnerabile, cum ar fi îndoielile și descoperirea de sine. Versurile ei pline de înțelepciune oferă audienței o șansă de a se regăsi în mesaje semnificative. Ea și-a câștigat o bază de fani imensă prin împărtășirea călătoriei sale muzicale pe TikTok, atrăgând peste 200.000 de urmăritori pe platformă. Nette este un susținător puternic al femeilor din industria muzicală, concentrându-se în mod special pe producătoarele feminine. Arta ei naturală conține talentul imens pe care industria muzicală îl dorește.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți