Recenzie: Killing Me – Dylan Matthew

Recenzie: Killing Me - Dylan Matthew

Cu ultimul său single, Dylan Matthew manevrează muzica sa indie pop impecabilă ca o bâtă de demolare. „Killing Me” este o baladă cu putere explozivă, scobită din resentimente, coborând vulnarabilul în timp ce dobândeste suficientă viteză pentru a doborî un oraș. Piano și chitara acustică deschid primul vers, rafinând vulnerabilitatea vocii și versurilor lui Matthew. Chiar și la intensitatea sa minimă, piesa aranjează o paletă bogată de instrumente: sintetizatoare atmosferice și ecouri ale distorsiunii chitării care se învârt și pulsa. Pe măsură ce Matthew se înalță în refrenul stratosferic, vocea sa așternându-se pe deasupra unui zid șoptit de sunet. Al doilea vers poartă ornamente ale refrenului pentru a menține impulsul. În timp ce primul vers provoacă o senzație vagă de bântuire, refrenul lasă lumina aprinsă pentru a clarifica forme mai precise. Podul aduce o furie a baladei cu putere, cea mai pasionată interpretare vocală a lui Matthew plutește deasupra straturilor și mai straturilor de sintetizatoare.

„Killing Me” își atinge destinația finală aproape eliptic. Cyclând în jurul resentimentelor și experiențelor, Matthew creează o vârtej din rănile proaspete fără prea multe indicații către o direcție înainte. Detaliile vii conferă piesei un ton personal, precum „părul fetei mele de pe perne” și „parfumul … pătat pe hainele mele”. Cu sunetul de marimea unei arene, Matthew pare că scrie o scrisoare doar pentru ea să citească. „Există o bucățică de mine înfiptă în mintea ta?” Întreabă el, disperat să simtă un impact mai departe de propria lui durere. Apoi trage sfoara care strânge „Killing Me” într-o îmbrățișare concisă: „aș fi stat deși sângeram, deci poate că plecarea ta a fost ceea de care aveam nevoie.” Nu este o rezolvare cu fosta lui iubită, ci o reconciliere cu el însuși.

În 2019, Dylan Matthew a lansat ceea ce avea să devină primul său single certificat Platină RIAA, „Love Is Gone”. La 26 de ani, cântărețul/compozitorul a fost într-o traiectorie ascendentă de atunci: umpleând sălile de concerte uriașe, cântând la Coachella (precum și la Lollapalooza și EDC Las Vegas) și pregătindu-și următorul EP. În această toamnă, Matthew se pregătește să lanseze un EP centrara pe muzica indie-pop, care se joacă cu o multitudine de genuri muzicale. „Killing Me”, după cum declară Matthew, este primul pas în călătoria emoțională pe care intenționează să o ofere ascultătorilor în următoarele luni. În plus, Matthew va susține înregistrarea cu primul său turneu nord-american numit „No Rain, No Flowers”.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți