Recenzie: Late Night – yazz

Recenzie: Late Night - yazz

Dacă „Late Night” ar fi descris ca o masă, atunci contradicțiile sunt ingredientul secret care îl transformă într-un adevărat deliciu cu cinci stele. Atât amețitor cât și lin, chinuit și cu mintea limpede, senzual și interior – aceste calități conflictuale nu fac altceva decât să înalțe întregul. Cu producția semnată de YANAGUI, noul aport al artistei y.azz, stabilită între Lisabona și Londra, este o oază glossy de pop ce celebrează dăruirea în fața momentului. Îmbinând RnB-ul cu muzica pop modernă, „Late Night” sună distinct și în pas cu stilul și gustul actual. Refrenul adună progresiv explozii vibrante de energie, întrerupte de momente pline de restrângere. Efectul e asemănător cu cel al unei petreceri în plină desfășurare, care se oprește în timp, atunci când privirea ta fixează o flacără veche; timpul se dezgheață pe măsură ce bei un shot și decizi să te bucuri de prezent.

Multe dintre versuri au o specificitate intimă, impenetrabilă pentru noi, fără contextul la care nu avem acces. „Gândirea mea naivă să creadă că vei fi dezavantajat”, remarca ea în sinea sa, afișând mai mult o atitudine de nepăsare decât de rușinare. La fel de enigmatic ca subiectul versurilor ei, y.azz pare să fi fost la fel de incertă. Sunt suficiente detalii pentru a evidenția o portretizare seducătoare a unei relații pe de-a întregul: atitudini neconvingătoare, respingeri, jocuri și lăsare în voia vieții. „Continui să-mi irosească timpul / să-mi pun inima pe tavă pentru tine”. E o exprimare perfectă a faptului că ai petrecut prea mult timp și energie încercând să obții respectul cuiva. Din fericire, ea găsește o concluzie mai satisfăcătoare în momentul prezent. „Și voi păstra dragostea mea pentru cineva care nu ești tu”. Dragostea poate fi haotică, provocatoare și contradictorie, dar cea mai mare enigmă va fi întotdeauna cum reușim să ne supunem din nou acesteia.

Y.azz este proiectul creativ al artistei Mariana Prista, cu baza în Lisabona și Londra. „Late Night” a fost compusă la scurt timp după finalizarea EP-ului ei din 2022, „Heartbreak Mixtapes”, și inițial conceptualizată ca o introducere pentru un concert, nu ca un single. Y.azz a pornit ca un proiect de colaborare cu b-mywingz, iar duo-ul a primit recunoaștere notabilă când a câștigat la festivalul EDP Live Bands 2019. După lansarea albumului de debut, „Cycles”, în 2021, Prista a hotărât să exploreze y.azz ca un proiect solo. După „Heartbreak Mixtapes”, Prista a lansat single-ul „Drip”, urmat de „Late Night”. Noul single este însoțit și de un videoclip spectaculos.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți