Recenzie: Lifesaver – Ayla

Recenzie: Lifesaver - Ayla

„Lifesaver” descrie o relație adevărată “ride or die”. Ayla petrece mai mult timp descriind devotamentul ei pentru această persoană decât motivele, un temă aleasă intenționat pentru a reflecta intensitatea acestui devotament. Viața ei pare să depindă de aceștia, fie pentru ceea ce le oferă, fie pentru ceea ce le iau. O senzație de moarte, sau de înec, așa cum o descrie Ayla. O libertate le este acordată în prezența lor, o abilitate de a respira. Totuși, prin vorbirea des despre această persoană și pericol în același timp, Ayla reușește să creeze și o senzație de risc în această persoană. O sortă de fatalitate a emoțiilor pe care le exprimă. „Lifesaver” este la fel de intensă ca și povestea pe care o descrie.

Cântecul începe cu o șoaptă, ca și cum se referă și își oferă aprecierea ascultătorului pentru a o salva. Un set ritmic și electronic de beat-uri urmează rapid vocea ei. Repetă, oprindu-se la sfârșitul fiecărei secvențe pentru un moment, în timp ce ea continuă să cânte într-o voce joasă. Acest stil de cântat în conversație creează o senzație de intimitate și atrage ascultătorul în propriile sentimente de conexiune ale lui Ayla. Pe măsură ce începe să descrie o atmosferă mai generală, fără a mai vorbi direct, muzica curge ca oceanul pe care ea îl imaginează. Vocea ei reflectă tema ei de cântec de sirenă, magnetizantă și mistică, iar muzica din spatele ei se mișcă pe măsură ce apele cresc. Când ajunge la refren, repetând în mod fermecător „lifesaver”, acea senzație de pericol subtilă se așază. Bass-ul cântecului crește ușor, la fel și ritmul. După câteva repetări, tonul inițial este complet corupt, cântecul ciocnindu-se acum cu diverse zgomote și creând un sunet intens, frumos și mortal. Se încheie așa cum a început, cu un „mulțumesc” aproape nespus.

Ayla s-a născut în Paris, a crescut în Germania și acum ajunge în țări din întreaga lume. Ca o fată tânără, a dorit inițial să fie patinatoare, dar trebuie să fi găsit ritmul pe care îl iubea acolo mai potrivit pentru o carieră în muzică, deoarece la doar cincisprezece ani cânta în New York City. Cântecele ei originale auzite răsunând prin Lincoln Centre au stârnit un performer în ea. Ea a continuat să cânte live și să ofere experiența unui spectacol live prin videoclipurile ei uimitoare. Talentul ei depășește vocea, fiind pricepută la pian, harpă și chitară. Pe măsură ce popularitatea ei crește, este recunoscută tot mai mult pentru această abilitate extinsă. Numai în 2020 a fost finalistă în concursurile One World Songwriting Contest, My Song Wins și Dein Song. Urmați-o mai jos și ascultați „Lifesaver” pentru a fi la curent cu cariera ei în continuă creștere.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți