Recenzie: Lolita – Rebecca Lappa

Recenzie: Lolita - Rebecca Lappa

Indie pop a fost mereu un gen muzical care poate lua orice formă. Există mereu elementele de bază ale genului, precum chitara, vocea melodică și versurile senine, dar fiecare artist aduce ceva nou. Rebecca Lappa nu face excepție. Single-ul ei, Lolita, este un exemplu elocvent al felului în care un artist poate să ducă mai departe experiențele unui gen muzical. Lolita este o piesă indie pop în esența sa, cu acorduri rapide de chitară și pian rotunjit. Frecventează și genurile pop, rock și folk în adâncurile genului în care se încadrează. Piesa se inspiră din multiple genuri care au creat indie pop. Instrumentația este construită meticulos, fiecare aspect jucând un rol important. Producția piesei Lolita este realizată de Louise Burns. Producția creează un acompaniament puternic pentru versurile poetice ale Lappei și pentru versurile ei profund personale, dar ușor de relaționat.

Lolita este un comentariu asupra intersectării sexualității și inocenței pe care femeile le experimentează prin ochii bărbatului. Inspirată vag de romanul controversat cu același nume, Lolita îi provoacă pe ascultători să gândească mai profund despre sexualizarea inocenței și modul în care poate afecta o persoană. Rebecca Lappa construiește acest personaj al Lolitei în versurile piesei, făcând-o să pară că este dorința în sine, doar pentru a juxtapune aceste idei cu instrumentalul rapid și anxiios și versurile precum „tu îți dorești control//tonight let it all go// mâinile tale hainele ei”. Prin această strofă, Rebecca se adresează direct persoanei care caută Lolita. Lappa știe că unica rază pentru care Lolita este de dorit pentru acești bărbați este controlul ce poate fi avut asupra ei. Această piesă te constrânge să cauți adevărul întunecat al dinamicii de putere. Femeile se confruntă cu aceasta în fiecare zi și Rebecca aruncă o rază de lumină asupra acestei adevăruri incomode.

Rebecca Lappa nu este nou-venită în industria muzicală. Ea le-a furat inimile multora în orașul său natal, Edmonton, Alberta, încă de la vârsta de 6 ani. Muzica pentru Lappa este un instrument terapeutic. Versurile ei sunt acolo pentru a-i vindeca rănile și pentru a-i ajuta să se confrunte cu anumite adevăruri. Folosirea muzicii în acest fel permite celor care se confruntă cu lucruri similare să găsească o evadare. Lappa a lansat mai multe piese, toate la fel de ambițioase și bine configurate ca Lolita. Albumul său viitor, Tales of a Taurus, lansat pe 5 mai în acest an, va pune accent pe schimbarea și creșterea pe care le-a experimentat. Rebecca Lappa este o stea în devenire și merită cu siguranță ascultată.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți