Recenzie: Loop – RÓISIN

Recenzie: Loop - RÓISIN

Dragostea nu este întotdeauna concretă. Se mișcă, se schimbă, se modelează, se transformă, uneori în mod dureros. Noua piesă a lui Róisin, „Loop”, vorbește despre această ambiguitate aparentă, cu un partener care este doar pe jumătate implicat și pe jumătate investit. Ea spune „Sunt pe deplin implicată, dar nu voi câștiga niciodată”, un sentiment cu care mulți se pot identifica, încercând să se „străduiască prea mult” și să se abandoneze, sau jucând „greu de obținut” și compromițându-și sentimentele adevărate. Ea asemuiește situația cu a lăsa „ușa pe jumătate închisă” și „a turna sare pe iubire”, o metaforă excelentă pentru modul în care chiar și o ușoară ezitare poate înstrăina întreaga experiență.

Pornind cu o chitară energică, de country, piesa este punctată de bătăi de tobe line și ritmuri de chitară ațintită. Pe măsură ce Róisin cântă, piesa folosește un sintetizator rotunjit și oscilant care creează o atmosferă trippy și, totodată, contemplativă. Similar cu artiști bine-cunoscuți (în special, Clairo), vocea ei se simte suav pură, jucându-se cu armonii și dublări vocale, oferind o căldură reconfortantă întregii piese. Pe tot parcursul punții, producția utilizează un riff de chitară ascendent și valurit, străpuns de vocile aerisite și digitale ale lui Róisin – un sunet care te poartă în adâncurile gândurilor, înconjurat de natură. Deși piesa nu atinge un climax tipic, producția subliniază greutatea intangibilă chiar și în momentele mai mici, mai simple. Spre final, am apreciat în mod deosebit vocile suave și pianul melodic, care, pe măsură ce piesa se repetă, creează, în esență, un loop.

Crescută inițial în New York, Róisin a început să scrie cântece (pentru alți artiști) înainte de a lansa primul ei single „I Won’t Love” anul acesta. Inspirată de Phoebe Bridgers și The Cranberries, muzica ei îmbrățișează o energie jucausă, dar caldă, folosind bătăi de tobe relaxate, producție cu aer de plajă și voci introspective și relaxante. Având 2.500 de ascultători pe lună pe Spotify, sunetul visător și relaxant al lui Róisin a prins deja la publicul său viitor, ajutat, în parte, de producătorul ei, Devan Skaggs, și de urechea naturală a lui Róisin pentru melodie. Ea a lansat trei demo-uri pe SoundCloud în acest an, arătând potențialul diversității muzicale, unele digitale, altele electronice, toate menținând o claritate unică văzută doar la alți artiști (preferata mea fiind „Love Song”). Deși a abia început, talentul și precizia ei sunt evidente; am adăugat rapid muzica ei în lista mea de „Fișiere favorite pe Spotify” – perfectă pentru următoarea excursie cu mașina și/sau o noapte lungă petrecută contemplând viața. Sunt încântat să văd ce va mai lansa în viitor!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți