Recenzie: Love at the End of the World – The Collection

Recenzie: Love at the End of the World - The Collection

Când lumea este într-o continuă stare de extincție, oamenii sunt aruncați într-o stare permanentă de neputință. Momentelor scurte când găsim alinare sau fericire, li se adaugă un ciudat val de vinovăție. Acesta se alimentează din convingerea că suferința trebuie să fie o experiență constantă și comună. Din fericire, trupele precum The Collection ne reamintesc că ne este permis să simțim o gamă largă de emoții; chiar și dragostea pe care o regăsim în noul lor single, „Love at the End of the World”.

Ascultă „Love at the End of the World” de The Collection aici.

„Love at the End of the World” este o baladă despre dragoste, într-o lume tumultuoasă pierdută într-un haos persistent. Melodia începe cu note de pian ușoare, în timp ce solistul David Wimbish plânge asupra adversităților care au devenit obișnuite în primul vers. Versul descrie măsuri dystopice de zi cu zi, precum locuințe inabordabile, lipsa asigurării, schimbările climatice, brutalitatea insurmontabilă și activismul perfomant. Este dificil să fii generația de idealisti când visurile noastre sunt „sub cenușa de astăzi”. Notele de pian încep să crească spre sfârșitul acestui vers și sunt însoțite de coarde de vioară pentru a reflecta tristețea situației în care ne aflăm; aparent, sfârșitul lumii. Dar totul nu este pierdut, deoarece ambele instrumente se bucură de vârful bogăției lor, iar ascultătorii sunt serviți cu un refren care oferă optimism. Refrenul evidențiază cum dragostea poate fi găsită în circumstanțe nedorite și funcționează și ca un motivator pentru a supraviețui încă o zi. Existând în condiții dăunătoare devine suportabil într-un fel atunci când avem o dragoste de care să ne bucurăm și nu ar trebui să ne simțim „vinovați pentru sentimentele” noastre în acest fel. Sfârșitul refrenului introduce un scurt solo instrumental de corn pentru a marca bucuria pe care a adus-o această nouă iubire. Versul următor se concentrează asupra adversităților intime precum dorința de a avea o familie (când majoritatea nu împărtășește această viziune) și experiența singurătății înainte ca refrenul să reapară ca reasigurare. Reasigurare că este în regulă să permitem să simțim orice în afara întunericului și tristeții iminente. Pe măsură ce melodia avansează, elemente atmosferice precum percuții suplimentare și un cor sunt incorporate pentru a oferi o experiență cinematică. La sfârșitul melodiei, ascultătorii sunt învăluiți într-o simfonie de dragoste copleșitoare. În ciuda tribulațiile actuale cu care ne confruntăm, The Collection reușește întotdeauna să aducă o notă de speranță în cele mai tumultoase afaceri.

„Love at the End of the World” este ultima piesă de pe noul EP lansat al trupei The Collection, intitulat „How to Survive an Ending”. EP-ul se concentrează pe depășirea fricii adolescentine de sfârșituri. Fiecare piesă de pe EP se concentrează pe un final diferit: sfârșitul lumii, sfârșitul unei relații serioase, sfârșitul unei aspecte a identității tale – pentru celelalte sfârșituri va trebui să le asculți singur. Aceste sfârșituri, totuși, nu se traduc prin final, ci doar prin sfârșitul capitolului specific al vieții tale. În timp ce unele sunt dureroase și pot necesita secole pentru a se vindeca, ele oferă mai mult spațiu pentru începerea și crearea de noi capitole. Pentru fanii pregătiți să treacă la următorul capitol, The Collection a anunțat datele turneului lor în care îi poți vedea în direct! Turneul începe vineri viitoare, pe 17 februarie, la Lowell Winterfest în Massachusetts. Restul datelor și locațiilor de spectacol pot fi găsite aici. Dacă nu poți să participi la niciun spectacol, arătându-le puțină dragoste virtuală în formă de streaming, like-uri și follow-uri este întotdeauna apreciat.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți