Recenzie: Love Somebody Else – Femke

Recenzie: Love Somebody Else - Femke

„Love Somebody Else” este o melodie de despărțire melancolică care conține un sens ascuns în spatele versurilor solemn. La suprafață, piesa pare să transmită un mesaj tipic despre sfârșitul unei relații și privind toate daunele făcute. Cu toate acestea, Femke a dezvăluit că originea fundalului se află într-un loc mult mai sinistru. În timp ce trăia în Los Angeles, ea avea un fost prieten care s-a dovedit a fi un urmăritor. După ce a descoperit această latură întunecată a lui – latura pe care nu și-a putut imagina niciodată că există – a scris „Love Somebody Else”. Piesa detaliază momentul realizării că persoana de care te-ai îndrăgostit nu este cine credeai că este și că există o altă parte a lor pe care au ținut-o ascunsă. Conținând versuri sumbre, dar poetice, Femke exprimă cu elocvență gândurile și temerile sale despre această situație înfricoșătoare. În cel de-al doilea vers, ea cântă „Chiar și diavolul era uneori un înger// Îmi pun mâna pe inimă și sper să mori”, în timp ce în punte cântă „Am crezut că ești bun și am crezut că ești amabil// Cei mai periculoși bărbați nu poartă niciodată un deghizământ// Se ascund în fața ochilor, apoi te lasă în urmă”. Aceste versuri indică măsura cruzimii lui și răutatea secretă ascunsă sub farmecul său. Prin „Love Somebody Else”, Femke dezvăluie trecutul său vulnerabil și devine vocea victimelor care suferă experiențe similare.

Intriga sumbră a „Love Somebody Else” este completată perfect de producția înfricoșătoare de folk-pop. Cântecul începe imediat cu primul vers care conține numai vocea și o chitară acustică. În timp ce chitaristul folosește tehnica fingerstyle strumming, producția emite un efect sonor care simulează o înregistrare veche prin difuzoare vechi. Acest lucru accentuează stilul indie-folk atemporal al lui Femke în timp ce captează instantaneu atenția ascultătorului. O ușoară schimbare de acord semnifică tranziția către primul refren, unde apare un bas și chitara elimina efectul sonor. Progresia acordurilor se schimbă față de versuri, iar câteva efecte synth și armonizări vocale sunt adăugate, oferind o dinamică suplimentară piesei. Al doilea vers este introdus printr-un sunet de ploaie și o schimbare de acord, urmat de synth amplificat în timp ce basul încetinește. Al doilea refren revine la producția din prima parte cu adăugarea tobelor și synth-ului crescut și a vocilor în ecou. Sunetul de ploaie face o altă apariție pe măsură ce puntea este introdusă cu chitara fingerstyle cântând același acord. Ca punct culminant emoțional al piesei, puntea conține mai multe tobe de baz și synth semnificativ și vocalizări armonizate. Piesa trece la ultimul refren cu efecte synth extinse care se schimbă apoi pe acordurile fingerstyle cântate pe rând. Simplificarea chitarei aduce un accent în plus asupra vocalurilor cuceritoare care cântă versurile sfâșietoare ale inimii. Ultima jumătate a refrenului aduce înapoi întreaga producție cu basul și vocile de fundal, înainte de a încheia cântecul. Outro încheie piesa cu afirmația neterminată „de ce ai face asta?”, lăsând ascultătorul să mediteze asupra gândurilor finale ale lui Femke.

Femke este o cântăreață, compozitoare, multi-instrumentistă și producătoare olandeză. S-a mutat în Statele Unite acum peste 10 ani pentru a-și urma cariera în muzică. După ce a locuit în Boston și Los Angeles, a decis să deschidă propriul studio în Nashville, Tennessee. Nu numai că a făcut muzică pentru ea însăși, dar a colaborat și cu alți artiști și a lucrat ca compozitoare și cântăreață pentru industria filmului și televiziunii. Femke are credite de compoziție pe ABC’s 10 Things I Hate About You și a cântat alături de Mark Hoppus de la Blink 182 în coloana sonoră a filmului Fired Up din 2009. O realizare impresionantă în cariera artistei este câștigarea Premiului Grammy Latin pentru contribuția sa la albumul Transformación al lui Beto Cuevas. Cu o istorie extinsă de colaborare cu alți artiști, Femke este gata să se lanseze pe cont propriu cu viitorul său EP de debut, Safe in the Suburbs. Păstrați un ochi pe rețelele ei sociale pentru celelalte trei cântece din proiectul cu 5 piese!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți