Recenzie: me & my broken heart – Felicia Lu

Recenzie: me & my broken heart - Felicia Lu

Felicia Lu renunță la cântecele sale caracteristice de energie ridicată pentru o poveste sumbră în noul ei single, „me & my broken heart”. Pe tot parcursul piesei, ea împărtășește o poveste de dragoste neîmpărtășită și deznădejde inevitabilă prin versuri poetice. Lu descrie senzația de a iubi pe cineva care nu te iubește înapoi și de a accepta că va trebui să renunți la relație. Versurile triste pictează cu ușurință această scenă a unui iubit părăsit copleșit de gânduri de îndoieli de sine și nesiguranțe. În refren, Lu cântă: „De ce e atât de greu să mă iubești? // În fiecare noapte sufăr pentru cuvintele pe care le merit // De ce e atât de greu să mă alegi? // Știu deja, dacă nu mă poți iubi // Eu și inima mea frântă voi pleca.” Împreună cu vocalizele pasionale ale lui Lu, aceste versuri lovesc ascultătorul ca un pumn în stomac. În loc să își justifice faptul că relația nu era destinată să fie, protagonista s-a convins că nu merită să fie iubită. În loc să prelungească respingerea inevitabilă, ea decide să facă alegera imposibilă de a-și smulge propriul bandaj și să plece pe proprie răspundere. Așa cum ne-a obișnuit, Lu povestește cu eleganță o poveste viu colorată prin versurile sale inteligente, transportând natural ascultătorii în poveste.

În timp ce primele câteva piese ale lui Lu de pe albumul său viitor erau vesele și pozitive, cântăreața încetinește producția într-o baladă melancolică în „me & my broken heart”. Cu toate acestea, cântăreața își menține sunetul melancolic și întunecat-pop cu o instrumentație complexă care uimește ascultătorii. Înainte de a te arunca în piesă, recomand să o asculți cu căștile pentru a te imersează complet în producție. Piesa începe cu valuri liniștitoare de sintetizator, ca într-un vis, înainte de a introduce vocile angelice ale lui Lu și un pian delicat. Această introducere stabilește atmosfera sumbră pentru întreaga piesă, lăsând publicul să știe că îi așteaptă o călătorie sfâșietoare. Pe măsură ce începe pre-refrenul, apare un beat ușor și sintetizatorul de fundal se intensifică. Acest lucru declanșează o senzație de urgență și anxietate la ascultător, pe măsură ce Lu îi pregătește pentru versurile sfâșietoare din refren. În prima jumătate, instrumentația încetinește, punând accent pe versurile vulnerabile. Apoi, în stilul iconic Felicia Lu, producția din a doua jumătate a refrenului trece printr-o schimbare drastică, o schimbare în ritmul beat-ului, simbolizând trecerea bruscă de la iubire la inimă-frântă în relație. A doua strofă păstrează melodia primei strofe, cu adăugarea beat-ului. La sfârșitul strofei, Lu cântă versurile: „Guess we ran out of time.” Această linie este punctată de sunetul unui ceas de bunic care ticăie, personificând cuvintele cântate. Acesta semnifică pre-refrenul, unde producția primei părți revine. Cu toate acestea, a doua jumătate aduce un sunet puternic și difuz care amplifică în continuare elementul tensionat al piesei, înainte de a trece din nou la producția completă a ultimului refren. În final, sunetul puternic revine, în timp ce Lu repetă hook-ul „me and my broken heart will go” cu vocalize angelice pentru a încheia piesa. Vocile sale pasionale accentuează durerea și tristețea din spatele versurilor, demonstrând că ea nu este doar o cântăreață talentată, ci și o interpretă fenomenală. Dacă „me & my broken heart” este doar una dintre multele balade de pe albumul de debut al lui Lu, ascultătorii vor avea nevoie de șervețele la îndemână, deoarece artista știe cum să scrie o piesă sigură să îți smulgă lacrimi.

Felicia Lu este o cântăreață indie-pop, compozitoare, multi-instrumentistă și producătoare din Germania, stabilită în prezent în Viena, Austria. În 2014, a ajuns în finala emisiunii de talente RTL, „Rising Star”. Apoi, în 2017, a fost concurentă la Concursul Muzical Eurovision. S-a întors în faimosul concurs în 2022 cu piesa sa „Anxiety” și a ocupat locul patru pentru Germania. Atât „Anxiety”, cât și cel mai mare hit următor, „Pay”, cele două piese totalizează peste 3 milioane de stream-uri pe Spotify. Mai mult, Lu are în total peste 14 milioane de stream-uri pentru întreaga ei discografie pe platformă. Ea are 2 albume EP și mai multe single-uri independente. Albumul ei de debut de lungă durată urmează să fie lansat pe 29 septembrie 2023. Vizionați videoclipul muzical pentru single-ul său anterior, „Bitch”, pentru a căuta un indiciu care dezvăluie titlul albumului. Și pentru cei care sunt locali în Viena, ea va organiza o petrecere de lansare a albumului pe 30 septembrie, deci verificați rețelele sale de socializare pentru mai multe detalii și înregistrări!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți