Recenzie: Melancholia High Season – Sarah von Reis

Recenzie: Melancholia High Season - Sarah von Reis

Sarah von Reis încapsulează cu strălucire sentimentul de depresie inevitabilă și dispreț general față de viață în cel mai nou single al său. „Melancholia High Season” a fost scrisă într-un moment în care von Reis simțea că ar fi trebuit să fie fericită cu evoluția carierei sale și cu viața personală, dar totuși se simțea abătută și înăbușită. Versurile pe tot parcursul piesei explorează acest sentiment de disperare și dor. Cântecul începe imediat cu von Reis cântând: „M-am născut în cel mai întunecat loc de pe pământ // California, salvează-mă de toată durerea asta // Dar copacii sunt rupti // Și vânturile au vorbit”. Ea descrie cum și-a dorit să se mute din orașul natal în Los Angeles sperând că visele sale de a urma muzica ar vindeca întunericul acesta născut înăuntrul său. Cu toate acestea, indiferent de profesioniștii din industria muzicală prolifici cu care a devenit prietenă și de viața glamuroasă pe care a gustat-o, tot se simțea sfărâmată. Simțea că experiența ei era falsă și că nu era ceea ce visa că va fi. În refren, ea cântă: „Melancholia High Season // Total sadness for no reason // Melancholia High Season // Total sadness for no reason // Happy, Happy, I don’t feel happy // Happy, Happy, Everyone’s so happy but me”. Aceste versuri sunt un strigăt de ajutor; ea își întinde mâna către oricine ascultă pentru a le spune că bucuria ei este doar de ochii lumii și că în adâncul sufletului ei este în agonie. În punte, piesa atinge un climax emoțional cu versurile: „Trăiesc viața în retragere // Mi-am vopsit părul în fiecare nuanță // Am încercat să mă potrivesc în cadru // Dar apusul soarelui mă face să devin nebună”. von Reis face clar că a făcut tot ce a putut pentru a se potrivi tiparului de ceea ce Hollywood încearcă să o transforme. Dar în timp ce încearcă să se conformeze, orașul îi erodează treptat sănătatea mintală. Pierde din ce în ce mai mult din sine și alunecă în această depresie întunecată din care nu pare să se poată elibera. Mesajul profund pe care von Reis îl cântă în întreaga piesă este unul de care pot să se identifice nu doar ascultătorii din industria muzicală, ci chiar și cei care se luptă să găsească fericirea în propria lor carieră. Ceea ce odinioară era visul lor cel mai mare, acum le provoacă cea mai adâncă depresie. Cu toate acestea, von Reis a reușit să depășească această parte întunecată a vieții sale, iar publicul care ascultă piesa și vede cât de mult a progresat este asigurat că într-o zi și ei vor învinge depresia lor, la fel ca ea.

„Melancholia High Season” este o piesă pop melancolică care constă într-o melodie întrețesută cu ușurință, dar contagioasă, care îndrumă ascultătorul prin versuri vulnerabile. Piesa începe cu von Reis cântând primul vers acapella. Această introducere distinctivă atrage imediat atenția audienței, în timp ce stabilește tonul sumbru. Apoi, pre-refrenul demarează producția cu bas și ritmul tobei, însoțite de armonii vocale înspăimântătoare în fundal. La sfârșitul versului, muzica este redusă la tăcere în timp ce von Reis cântă: „Everyone’s a liar”, înainte ca refrenul să preia cu producția completă. În fundal, von Reis continuă să harmonizeze cu ea însăși, amplificând și mai mult atmosfera sinistră a piesei. Spre sfârșitul refrenului, se adaugă efecte de sunet synth pentru a oferi o dimensiune suplimentară piesei. Producția menține această structură prin al doilea vers și refren, cu o notă distinctivă pe punte. Tempoul se accelerează, iar von Reis se potrivește vitezei cu falseturile sale dulci, oferindu-le mai multă importanță climaxului piesei. Apoi, folosește vocea sa gravă pentru finalul punții, repetând hook-ul: „High season, Total sadness for no reason”, înainte de a se întoarce la refrenul final, plin de emoție. Un element cheie al piesei sunt și versurile: „Everyone’s so happy but me”. În videoclipul muzical corespunzător, von Reis capturează perfect acest concept cu imagini neliniștitoare. Ea apare în videoclip într-o sală de spectacole aproape goală, pe o bancă, purtând o ținută neobișnuită complet albă. În fața ei, se proiectează un montaj video cu străini fericiți și zâmbitori pe un ecran. În spatele ei, un bărbat în halat alb, presupus a fi un „doctor”, îi ține ochii deschiși, forțând-o să privească oamenii lipsiți de griji. Acest lucru simbolizează faptul că toți cei din jurul ei sunt plini de bucurie, în timp ce ea se simte profund deprimată. În viața reală, ea este obligată să ia în considerare fericirea lor și chiar să-și ascundă propria depresie. Imaginile sunt de o inteligentă inerentă, arătând că von Reis nu este doar o compozitoare impresionantă, ci și o vizionară remarcabilă.

Sarah von Reis este o cântăreață și compozitoare din Gothenburg, Suedia. Ea și-a început călătoria muzicală într-o cor la vârsta de doisprezece ani. La liceu, s-a concentrat pe studierea muzicii, axându-se în principal pe jazz, pop și rock. În 2016, a semnat un contract cu Universal Music Sweden ca membră a trupei pop Dolly Style, pentru care a compus și cântece. După ani de turnee și apariții la televizor, a plecat de la trupă în 2018 pentru a-și urma drumul solo. A petrecut anul următor scriind și își lucra la sunetul său, înainte de a lansa în 2020 primul său single solo, intitulat „Anti-Gravity (No One’s Daughter)”. De atunci, a lansat încă trei single-uri care au devenit rapid favorite ale fanilor. Recent, pe 31 martie 2023, von Reis a lansat primul său EP, „Melancholia High Season”. EP-ul include două single-uri lansate anterior, piesa care dă numele EP-ului și o piesă nouă completă. Muzica ei este puternic influențată de „limbajul melodic al jazzului suedez, pop-ul indie din anii adolescenței și o mare pasiune pentru povestire”. Stilul ei artistic este adesea descris undeva între Fiona Apple și Billie Eilish, capturând astfel stilul său unic și etereal.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți