Recenzie: My Friends Are Sober – James Julian Villa

Recenzie: My Friends Are Sober - James Julian Villa

Recenzie: „My Friends Are Sober” – James Julian Villa

Viața ne oferă nenumărate amintiri despre propriul îmbătrânire. Invitațiile pentru petrecerea copilului ar putea la fel de bine să fie vestitori ai fosilizării tinereții. În „My Friends Are Sober”, James Julian Villa realizează cu umor negru această realizare prin bunăstarea prietenilor săi. Toată lumea este prea ocupată să-și pună ordinea în viață pentru a se distra! Inteligența acută a liricii lui Villa se potrivește perfect cu producția colorată. Există o personalitate vie și vibrantă înstrumentată: înregistrări jucăușe, bas murdar și tobe luminoase. Realitatea din „My Friends Are Sober” este melancolică sub suprafața amuzantă, iar producția integrează perfect acest aspect. Contra-melodiile lo-fi de la chitare acustice conferă un fel de margine ironică – ca un zâmbet șmecher, strâmb. Ascultați cu atenție și vă vor lăsa cu o tristețe distinctă. Putem râde despre îmbătrânire, dar dorința de stabilitate nu este o glumă.

Mare parte din lirica lui Villa se învârte între amuzant și adânc înțelept (fără a face un joc de cuvinte intenționat). „Cine are nevoie de prieteni când ai Heineken și trei ani în plus de petrecut până când încep copiii să te considere bătrân”, cântă el cu un zâmbet sau o grimasă. Pe măsură ce toată lumea din jurul lui pare să se stabilizeze și să treacă mai departe de preocupările tinereții, Villa se luptă să scape. „Viața este o curvă și apoi mori / De ce să o risipești cu băut și droguri”, cântă el, înainte de a adăuga rușinat, „ca mine?” El știe ce e mai bine pentru el, dar a ști și a face sunt două bătălii diferite. La fel cum vârsta îl poate face pe cineva să se simtă lăsat în urmă, îmbunătățirea de sine poate fi la fel de izolantă: alimentându-se în ciclul de afecte personale negative. „De ce să mă mai obosesc să întreb de ce?” Umanitatea din „My Friends Are Sober” face ca astfel de momente înfricoșătoare să lovească ca un găleată cu apă rece.

James Julian Villa este un multi-instrumentist, producător și compozitor cu sediul în Portland, Oregon. „My Friends Are Sober” este descris ca fiind prima sa lansare importantă, dar Villa și-a făcut un renume producând și co-scriind pentru artiști locali. Paginile sale de TikTok și YouTube oferă o perspectivă asupra procesului de producție al lui Villa. Înainte de a se muta în Portland, el a studiat compoziție muzicală și pian în Canada, făcând parte din turnee și concerte în trupe încă de la vârsta adolescenței. Producția lui Villa a fost fin ajustată sub îndrumarea și colaborarea cu Lewis Childs. Cei doi au format o comunitate în continuă creștere de muzicieni și creatori la studiourile Groundswell.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți