Recenzie: nervous – joan

Recenzie: nervous - joan

Rafturile magazinelor sunt acoperite în nuanțe de roz și roșu. Dacă nu există imprimeuri de inimi pe un obiect, atunci obiectul în sine este în formă de inimă. Și fluturii din stomacul meu se luptă să iasă. Asta poate însemna doar un singur lucru: Ziua Îndrăgostiților este aproape. Există destul de multe persoane în viața mea care adoră această sărbătoare și se așteaptă la gesturi grandioase care să depășească cele de anul trecut – ceea ce doar agravează și mai mult nervii mei existenți. În mod norocos, joan cu piesa lor adecvat intitulată „nervous”, m-a ajutat să depășesc stresul pre-Ziua Îndrăgostiților.

Piesa alt-pop „nervous” se concentrează pe anxietatea pe care o experimentăm atunci când suntem interesați romantic de cineva sau pur și simplu avem o afecțiune profundă pentru cineva. Piesa începe cu niște acorduri de chitară acustică în timp ce se joacă un cor în depărtare pentru a-i face pe ascultători nostalgici pentru orice dragoste din trecut. Aceasta reîntroduce publicul în sentimentele intense care îi făceau să oscileze între copleșire și emoție în acele momente. Primul vers descrie exact cum acestă plăcere ne face să redevenim naivi ca un copil, când devenim stângaci și transpirați în prezența lor. Inclusiv înregistrând mici sunete abstracte aici și acolo pentru a sublinia această idee. Apoi, pre-refrenul confirmă cum aceste emoții ne fac să ne simțim încurcați și lipsiți de cuvinte. Refrenul intră în acțiune cu aplauze pentru a însoți versurile și a diagnostica această stare emoțională pentru ceea ce este, anxietate. Personal, îmi place foarte mult al treilea vers în care ritmul piesei se schimbă pentru a ne oferi o mică sesiune de rock, în timp ce explică faptul că există o nevoie de a comunica aceste sentimente, dar există o teamă că cuvintele nu vor putea reda pe deplin iubirea resimțită. Schimbarea ritmului contribuie la această panică ușoară pe care o experimentăm. În cele din urmă, piesa „nervous” a lui joan ne reamintește că a te simți astfel este o întâmplare comună și universală și ajută la stabilirea ascultătorilor ca mine, care se confruntă cu stresul pre-Ziua Îndrăgostiților.

Duo-ul joan, din Arkansas, este format din Steven Rutherford și Alan Benjamin Thomas. Sunetul lor molipsitor îi ține pe ascultători captivati, dar personalitatea celor doi îi face să revină mereu. Prezența lor caldă și plină de viață pe scenă, care se potrivește cu piesele lor cu care se poate identifica oricine, demonstrează entuziasmul lor pentru muzica pe care o creează. Dacă ți-a plăcut acest duo alt-pop la fel de mult ca și mie, există o oportunitate viitoare de a-i vedea performând live! Aceștia au o turneu național de 20 de concerte în SUA pentru a sărbători albumul lor viitor „superglue”. Turneul începe pe 13 mai, iar biletele le puteți găsi aici. Dar dacă nu puteți participa, apreciem întotdeauna „iubirea virtuală” sub formă de stream-uri, like-uri și urmărirea paginilor noastre.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți