Recenzie: New Masculine – ENGEL

Recenzie: New Masculine - ENGEL

Recenzie: „New Masculine” – ENGEL

Redeschiderea masculinității a fost un obiectiv constant și continuu al societății. Cu cât oamenii sunt mai puțin restrânși de așteptările referitoare la „feminitate” și „masculinitate”, cu atât sunt mai liberi să-și exprime adevărata identitate fără povara rușinii și a judecății. În această formulă, cântărețul/scriitorul danez ENGEL abordează noul său single, „New Masculine”. Chitara pletește un curent melancolic în sunetul indie-pop, amintind de Ed Sheeran și John Mayer. În timp ce vocile răgușite ale lui ENGEL discută despre experiențele personale și generale cu masculinitatea, producția impecabilă se deschide cu un efect strălucitor. Distorțiile ușoare și sintetizatoarele aburite amplifică intensitatea fără a pierde senzația de melancolie. Într-un pod excelent, vocile lui ENGEL, udate în reverb, cântă singure pe fundalul discret al sunetelor de sintetizator.

Abordând subiectul la un nivel profund personal, „New Masculine” are o amploare largă în angajamentul său împotriva masculinității toxice. Pentru a se integra, ENGEL simțea nevoia de a se conforma la ceea ce se aștepta de la bărbați. „Am încercat să ascund femininul,” recunoaște el pe refrenul încurajator. Caracterul restrictiv al așteptărilor de gen este exprimat vivid. „Nu vorbi, fii unul dintre băieți, nimeni nu te-a întrebat,” spune el ca pe un mantren. Dar a realizat că nu va fi cu adevărat fericit decât dacă se eliberează de aceste principii. „Sper ca înainte să împlinesc 27 de ani să existe mai mulți bărbați care plâng.” Libertatea de a exprima emoții trebuie să fie o experiență comună.

Crescând în Danemarca, SUA și Australia, cântărețul/scriitorul ENGEL s-a reintrodus constant unei noi audiențe. Aceasta l-a inspirat pe tema ascunderii sinelui în vederea integrării în mulțimea sa în noul său single „New Masculine”. Influenciat de artiști precum John Mayer, Ed Sheeran, James Bay și Lauv, ENGEL explorează cele mai vulnerabile și dezvăluitoare aspecte ale compoziției muzicale. De la lansarea primului său single, „Ready For Healing (blame)”, anul trecut, artistul danez s-a pregătit pentru lansarea primului său EP prin susținerea unor concerte în diferite locații. Proiectul, intitulat „The Man Inside”, va fi lansat în luna septembrie. Muzica sa intens personală îmbină sunetele pop și rock cu o narațiune susținută de chitară.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți