Recenzie: Next Chapter – Liam Benayon

Recenzie: Next Chapter - Liam Benayon

Toată lumea a cunoscut o persoană care crede că e prea deşteaptă pentru binele lor; „Next Chapter” de Liam Benayon nu face excepţie. Melodia a fost inspirată de un tip care îi trimitea în mod constant şi insistent cărţile pe care le citea, având o înfăţişare pseudo-intelectuală. Cu versuri obraznice şi un ritm care se strecoară direct în urechile tale, „Next Chapter” este o senzaţie sonoră. Fiecare strofă îl critica pe acest tip – ego-ul său, ipocrizia sa şi nevoia lui de a analiza excesiv versurile Lana Del Rey. „Next Chapter” este pentru toţi oamenii care au suferit din cauza unui bărbat care se credea următorul Oscar Wilde, George Orwell sau oricare alt critic literar decedat.

„Next Chapter” este cu adevărat o melodie pop quintesenţială; când mă gândesc la „pop”, îmi imaginez ritmuri energice de culoare roz de gumă de mestecat şi versuri despre băieţi proşti şi dragoste pierdută şi câştigată. Benayon reuşeşte să fie toate acestea, menţinând în acelaşi timp propriul său stil de pop prin mixarea sintetizatoarelor, a muzicii dance-pop şi a unei voci electronice. Mixajul în această melodie nu e o glumă – este plin de tot ceea ce face „pop” să fie „pop”. Scrierea lui Benayon este, de asemenea, foarte distractivă; mi-au plăcut în mod deosebit fragmentele dintre refren şi strofe în care naratorul se plânge de acest tip, spunând: „Nu, el continuă să îmi trimită noul ei album/Nu-mi pasă!”. Melodia este plină de astfel de fragmente, precum când naratorul îşi bate joc de fostul partener pretinzând că vrea să afle despre cea mai recentă carte pe care o citeşte sau cea mai nouă lansare a Lannei, râzând de ego-ul umflat al fostului iubit şi de supușa sa inteligenţă. Cred că Benayon rezumă perfect această persoană printr-o singură frază: „Nu cred cu adevărat că avem nevoie de un următor capitol”.

Anterior implicat în producţie şi compunere în industria muzicală, Liam Benayon, un artist canadian, este o voce nouă, proaspătă şi eclectică în lumea strălucitoare a popului, oferind o experienţă muzicală unică îmbrăcată în tot strălucirile şi glamourul sintetizatoarelor şi a muzicii dance-pop. Primul său single, „Don’t Call Me At A Party”, a fost lansat în 2023 şi a fost urmat curând de cel de-al doilea single, „Next Chapter”. Deşi este nou în lumea spectacolelor live, el ştie cu siguranţă cum să ofere un spectacol captivant: a cucerit audienţe la PRIDE Toronto, YYC Live şi Breaking Sound din New York. Asemenea acestor spectacole pline de energie, muzica lui nu este diferită, fiind pur şi simplu distractivă şi veselă, cu doza potrivită de atitudine. „Next Chapter” este cea mai recentă lansare a lui Benayon, dar sunt sigur că va mai fi multe capitole de adăugat pentru această stea în ascensiune.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți