Recenzie: Nightmare – Jane Bell

Recenzie: Nightmare - Jane Bell

Juxtapunerea unui cântec dance captivant cu versuri mai întunecate este o tradiție în muzica house și pop de mult timp. De la „Dancing On My Own” a lui Robyn până la „Just Dance” a lui Lady Gaga, contrastul creează o experiență auditivă dinamică. Aceste cântece sunt distractive fără efort, dar și rezonante emoțional atunci când li se acordă o atenție mai atentă. În noul ei single, „Nightmare”, cântăreața și compozitoarea Jane Bell urmează în pașii acestor piese de dinaintea ei. „Nightmare” povestește o poveste prea familiară despre incapacitatea de a trece peste un fost iubit și gama de emoții care urmează. Bell explorează iluzia de a pierde pe cineva care părea a fi acela. Ea cântă versuri precum: „Tu ai fost viitorul meu, acesta nu poate fi sfârșitul.” Oriunde merge, simte absența acestuia. Mereu auzindu-i vocea sau văzându-i fața, nu poate înceta să se gândească la ceea ce ar fi putut fi, iar refrenul ecoului întreabă: „Ești undeva în mulțime?” Se simte bântuită, iar piesa redă acest lucru în mod sonor.

„Nightmare” este o combinație sufletească de pop și house. Calitatea cea mai bună a piesei este abilitatea sa de a captura o atmosferă vizuală puternică. Ritmul său puternic și vocalele de fundal cu înalte note inspirate de EDM completează interpretarea blândă și încețoșată a lui Bell pentru a crea o narativă singulară. Piesa sună ca și cum ea ar fi în căutarea acestui fost iubit într-un club plin de oameni și zgomot, făcând ca refrenul „Ești undeva în mulțime?” să pară ca o scenă direct dintr-un film. „Nightmare” este o piesă complexă. De exemplu, versul „Nu ai unde să fugi” este punctat cu mai multe straturi vocale ale cuvântului „fugă” pentru a adăuga la înfiorătoare. Detaliile de genul acesta dau viață piesei. Bell reușește să echilibreze o estetică întunecată cu elemente vibrante de pop.

În descrierile sale de pe Instagram și Spotify, Jane Bell vorbește despre cum „Popul moare. Eu sunt medic.” Această iubire pentru muzica pop veselă se traduce în întreaga sa discografie. „Nightmare” este al patrulea single lansat de Bell, după lansările anterioare, „REM”, „Where Did You Go?” și „Dusk ‘Til Dawn.” Toate piesele ei au un sunet de muzică de club care amintește sonic de primele creații ale lui Lady Gaga și „Vogue” a lui Madonna. Atracția, dansabilitatea și ritmurile rapide sunt în centrul acestor fuziuni între pop și house. Fii atent la noile lansări ale ei pe conturile sale de social media conectate mai jos. „Nightmare” este disponibil pentru streaming acum.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți