Recenzie: Obituary – Sir Echo

Recenzie: Obituary - Sir Echo

Uneori simt că sunt blocat într-un episod din Doom Patrol. Tot timpul se ascunde în colțul de la colțul un eveniment catastrofic care să mă lovească și să mă scoată din existență. Dar, datorită purului noroc, trece pe lângă mine, înghițindu-mă doar pe jumătate și ieșind învingător. Sentimentul de triumf nu durează mult, în schimb. Ca un ceasornic, următorul incident amenințător pentru viață mă așteaptă. Caracterul recurent este suficient să îi facă pe oricine să se gândească. „Obituary” de la Sir Echo servește ca ghid de explorare în introspecție pentru ascultători.

Ascultă „Obituary” de Sir Echo aici.

„Obituary” este un single de alt-pop care servește și ca o marturisire lirică despre groaza existențială în care ne zbatem în această generație. Melodia începe cu sunete de chitară catchy care îi ghidează pe ascultători către primul vers. Acest vers surprinde perfect cum percepem viitorul incert care a fost afectat negativ de generațiile neglijente dinaintea noastră: „Am pariat totul pe cel mai slab cal / Să văd acel beduin acolo / O să fiu primul care va învinge”. Suntem conștienți că avem o mână proastă, dar suntem hotărâți să facem tot ce putem și chiar să ieșim în avantaj. Al doilea vers este acela în care grupul critică generațiile anterioare – informându-le că au depășit „termenul de valabilitate al [noastre] răbdări în zilele acestea / [Noi] nu o să mai ascultăm sfaturile lor”. „Sfaturile bune” sunt utilizate ironic aici; sfaturile pe care le-am primit nu au fost deloc bune. Mai ales când ne gândim că pericolul care ne pândește este rezultatul acțiunilor (și inacțiunilor) lor – sfaturile lor nu merită să fie luate în considerare. Refrenul se desprinde de gândurile de până acum și oferă ascultătorilor o umbră de sentimentalism întrebând: „Dacă totul s-ar încheia, ai sta lângă mine? / În mijlocul drumului când se surpă sub picioarele noastre?” Te face să te gândești la cine ai vrea să fie lângă tine dacă generația noastră ar cădea pradă unui destin nefast. Și servește și ca o dovadă a compasiunii noastre, în egală măsură. Această compasiune este accentuată în al treilea vers când este exprimată în cuvinte: „Am luat paharul și am curățat dezordinea / Nu mă aștept ca tu sau cineva să înțeleagă”. În ciuda abordării dezordinii pe care generațiile mai în vârstă ne-au lăsat-o, incapacitatea lor de a înțelege compasiunea ne face să oignorem ca pe o contribuție valoroasă la societate. Asta la rândul ei face ca generația noastră să creadă că nu am făcut nimic demn de a fi trecut într-un necrolog. Dar cred că optimismul nostru etern și bunăvoința noastră în fața catastrofelor nejustificate demonstrează contrariul.

Sir Echo este o formație care include forțele muzicale colective ale solistului Chaz Kiss, chitaristului Jeremy Stene și toboșarului David Stingle. Bazați în Hudson Valley, New York, Sir Echo se bucură de a crea haos în mosh pit-uri de-a lungul coastei de est. Discografia acestei formații constă într-o comentare socială inteligentă disimulată într-un lirism bogat și instrumentale care îți vor trezi dorința de adrenalina. Dacă ai apreciat muzica lor de alt-pop condusă de o femeie la fel de mult ca mine, ai ocazia să îi vezi live în New York vineri viitoare, pe 20 ianuarie. Formația va fi una dintre trupele ce vor susține Breaking Sound NYC la Pianos. Dar dacă te afli pe coasta de vest, așa cum sunt și eu, dragostea virtuală în formă de ascultări, like-uri și urmăriri este întotdeauna apreciată.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți