Recenzie: Obsessions – Flora Summers

Recenzie: Obsessions - Flora Summers

Flora Summers și-a început cariera solo cu o explozie de neuitat. „Obsessions” descrie personalitatea sa dependenta și abilitatea ei innăscută de a deveni copleșitor de obsedată. Fie că se află într-o relație nouă, cântă un cântec nou încăpetenant sau citește o carte preferată, Summers nu poate fi doar un fan casual al ceva. În schimb, ea se implică complet în obiectul respectiv și nu poate să-l lase. Deși versurile ilustrează o relație romantică, aceste cuvinte pot fi aplicate la multe aspecte din viața ei. Summers introduce imediat tendințele sale obsesive prin primele versuri ale piesei: „Mă obsedez cu lucruri// Sunt atât de obsedată de tine// Ești țigara plămânilor mei// Heroina din sângele meu// Tot ce știu// Este că am mers prea departe// Pentru inima mea dependentă// Ești tot ce vreau.” Aceste versuri nu numai că introduc această idee, dar sunt și singurele versuri din melodie în care se utilizează „obsedat” și „dependent”. Pe parcursul restului piesei, Summers folosește metafore poetice și imagini detaliate pentru a-și descrie această obsesie, fără a menționa cuvântul o singură dată. Astfel, ea își evidentiază abilitățile impecabile de compunere muzicală pentru a povesti prin nararea sa perspicace. În refren, ea explică cât de adâncă este dependența ei când cântă: „Așa că atunci când pleci// Nu mai rămâne nimic din mine// Te iubesc cu tot ce am// Tot ce am// Tot ce am.” Fără doza sa zilnică de această persoană, ea intră într-o retragere severă și nu poate fi ea însăși fără ei. Nu poate continua cu viața ei și are nevoie constantă de ei, la fel cum un dependent are nevoie de drogurile sale. Știe că este toxic – că acest comportament o atinge ușor – și totuși nu poate să renunțe la el. „Obsessions” înfățișează frumos sentimentul de a fi complet îndrăgostit până peste cap de cineva, până la punctul de devotament și admirație fără speranță, prin versurile poetice și producția etereală.

„Obsessions” captează perfect energia lipsită de griji a trupei Fleetwood Mac și lirismul whimsic al Lenei Del Rey. Producția complexă, dar liniștitoare, strălucește ca soarele, creând piesa perfectă de vară. Summers începe melodia numărând ritmul în franceză, înainte de a începe piesa cu „ooh-uri” melodice ce sunt acompaniate de bas. Linia de bas amintește de rockul clasic, realizând o vibrație relaxată în melodie. În fundal, se aud o chitară electrică și efecte de sunet de sintetizator, însoțite de tobe care cântă ritmul. În timp ce ritmul este în mare parte derivat din toba snare, chitara cântă acordurile încet, cântând pentru a face fiecare notă individuală prominentă. O altă chitară se strecoară în fundal, includând subtil un riff suplimentar producției. Combinarea fiecărui instrument accentuează stilul clasic al Stevie Nicks în timp ce evidențiază sunetul individualistic al lui Summer. Pe parcursul melodiei, vocile dulci ale sale atrag ascultătorii ca sirena, fermecându-i cu talentul ei unic. Publicul nu poate să nu dorească să audă mai mult din vocea ei contagioasă și vibrația relaxantă. „Obsessions” poate fi primul single al lui Summers ca artist solo, dar demonstrează perfect că va fi un clasic care va rezista în timp.

Flora Summers este o cântăreață, compozitoare și producătoare din Suedia. „Obsessions” este prima lansare din viitorul ei prim EP solo. În prezent, lucrează la EP, care urmează să fie lansat mai târziu în acest an. Summers este jumătatea duo-ului de electro pop Isle of You. Duo-ul a fost nominalizat la Artistul Viitorului în Radio suedeza pentru premiile P3 Guld. În timp ce Summers își creează propria muzică solo sub pseudonimul ei, continuă să lanseze muzică cu Isle of You ca Ida Johansson. Prin arta ei, aspiră să creeze muzică care este sinceră și personală, ceva ce este autentic ea. Sunetul ei este o combinatie frumoasă de indie-folk și pop, inspirată de alți artiști din gen cum ar fi Lana Del Rey, Florence + The Machine și Angel Olsen.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți