Recenzie: Olive and Ruby – Victoria Staff

Recenzie: Olive and Ruby - Victoria Staff

Ultima lansare a Victoriei Staff este o baladă nostalgică despre dorința de a găsi un loc care nu mai există. „Olive and Ruby” este un omagiu adus celei mai iubite cafenele din Vancouver care s-a închis de atunci. În efortul de a păstra magia acestui local, ea și-a adunat cele mai frumoase amintiri și le-a transformat într-un poem muzical. Cântecul conține detalii care ilustrează frumos atmosfera unei cafenele aglomerate, dar suficient de linistită. Ea începe cântecul cu o scenă pitorească: „E toată cafea și cactuși din locul unde stau // Și cuplul de lângă mine se joacă cu un copil mic // Și el are o pălărie galbenă de ploaie și cizme asortate”. Încă de la primele versuri, Staff folosește cuvinte simple, dar pline de semnificație pentru a exprima exact ceea ce a experimentat în această cafenea. Era un loc pentru toată lumea – de la persoane singure până la familii întregi. Cafeneaua avea ceva pentru fiecare și era locul perfect pentru a te adăposti într-o zi ploioasă. În refren, ea exprimă durerea pe care o simte că localul s-a închis. Nu era doar un simplu magazin precum Starbucks sau Coffee Bean and Tea Leaf; era un spațiu sigur pentru comunitate. Ea începe refrenul cu versurile: „Încă-mi amintesc mirosurile și muzica // Aș fi dorit să știu că le voi pierde // Ceva atât de simplu, perfect și frumos a dispărut”. Ea recunoaște că, deși îi plăcea, a dat prea puțină importanță. Nu a crezut niciodată că această cafenea se va închide și acum ea nu mai există. Doar un memento al trecutului. Ea încheie refrenul cu versul deznădăjduit: „Cred când spun că totul are un sfârșit // Dar asta se tot învârte în capul meu”. Știe că nimic nu durează veșnic și faptul că spațiul în care se simțea în siguranță avea o dată de expirare, dar nu se poate desprinde de amintirea lui. Întregul cântec utilizează versuri pline de detalii care îi poartă pe ascultători în această cafenea iubită și păstrează cu eleganță amintirea ei. Staff îi face cu adevărat o dreptate Olive and Ruby Café, demonstrând extraordinara ei talent songwriting.

„Olive and Ruby” este o piesă relaxantă care aduce în viață nostalgia regăsită în cântecul sentimental. Piesa începe cu un pian blând însoțit de o chitară acustică care creează o atmosferă liniștitoare. Chitara cântă în triplet, creând valuri aerisite în melodie. După câteva măsuri, vocea angelică a Victoriei Staff se alătură producției, ghidând ascultătorul printr-o amintire vie. În pre-refren, piesa începe să se construiască cu o chitară electrică ajustată și cântată între fiecare vers și un val moale de sintetizator care crește în intensitate în pregătirea pentru refren. Când refrenul loveste, un toba stabilă și un vioar linistitor sunt adăugate în melodie, amplificând producția etereală. Piesa menține această structură între refrene și versuri, oferind un element familiar, similar confortului și familiarității pe care cafeneaua il oferea clienților săi. Staff răspândește natural această senzație de liniște printre ascultători, făcându-i să simtă nostalgia împreună cu ea. Apoi, în punte, producția refrenului continuă, cu chitara electrică devenind mai proeminentă și frecventă. Acest lucru subliniază vârful emoțional al piesei înainte de a trece la finalul liniștit, care încheie cântecul cu versul: „Ceva atât de simplu, perfect și frumos a dispărut”. Ultimul vers încheie abrupt piesa, simbolizând închiderea bruscă a cafenelei preferate a Victoriei Staff. Este o referință inteligentă la gândul delicat că, uneori, lucrurile pe care le iubim vor lua sfârșit fără nicio avertizare. „Olive and Ruby” este o piesă emoționantă care utilizează o producție plină de farmec, capturând minunat spiritul cafenelei odată iubite.

Victoria Staff este o cântăreață și compozitoare pop canadiană. Ea și-a făcut debutul muzical oficial mai devreme în acest an când a lansat single-ul său, „Records & Honesty”. Cu toate acestea, ea a fost pasionată de muzică de la o vârstă fragedă. La cinci ani, părinții ei au înscris-o la cursuri de pian și imediat s-a simțit atrasă de crearea propriei muzici. La zece ani, ea a început să scrie cu adevărat propriile piese și a scris prima ei melodie adevărată, „100 sau mai puțin”. Această melodie a apărut pe primul ei album, The Blue Book Project, care a fost recent eliminat de pe toate platformele de streaming într-un efort de a-și rebrandui sunetul ca ceva autentic. Între debutul neoficial în 2017 și lansarea oficială a primului său single, Staff și-a obținut diploma în neuroștiințe comportamentale de la UBC. Apoi, a realizat că o carieră în acest domeniu poate nu este adevărata ei chemare, așa că s-a dedicat muzicii ca pe o eliberare catartică și adevărata ei pasiune. Staff încă va ajuta oameni care luptă cu tulburări mintale, dar într-o manieră artistică și ușor de înțeles. Această cunoaștere face ca melodiile ei să rezoneze mai profund și îi face pe fani să anticipeze cu nerăbdare noile ei lansări, deoarece fiecare piesă va atinge subiecte precum anxietatea, depresia și alte tulburări mentale. Staff nu este doar o cântăreață și o compozitoare, ci și o multi-instrumentistă cu abilități la chitară, pian, banjo și ukulele. Ea și-a găsit inspirația în nume sonore din industrie precum Taylor Swift, Hozier și Gregory Alan Isakov. Asemenea idolilor săi muzicali, ea aspiră să creeze artă sinceră care să miște ascultătorul și să-l facă să se simtă mai puțin singur. Cu doar două lansări oficiale în palmares, Staff este deja pe drumul cel bun către succesul deplin.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți