Recenzie: Pasteis De Nata – Saachisen

Recenzie: Pasteis De Nata - Saachisen

În noul său single „Pasteis De Nata”, Saachisen reflectă asupra unor vremuri mai bune, sau mai bine zis, timpul pe care l-a petrecut căutându-le. Sună ca un basm, dar cu o altă versiune a unui final fericit. Nu, nu obține prințul, dar este mulțumită pe cont propriu. Își recunoaște propria capacitate de a fi fericită, plăcerile simple din viața ei, dincolo de idealurile grandioase pe care le avea pentru relația sa. Dulceața pe care a găsit-o în relația sa nu este subestimată, ci plânsă. Cu vocea ei whimsical și sinceră, „Pasteis De Nata” pare să povestească povestea unui vechi iubiri în timp ce savurează un desert și un „pahar de apă de la robinet”. Prin simplitatea sa, piesa este captivantă. Imaginile și abordarea ei cinemato­grafică revigorantă în compoziție atrag ascultătorul. Aceasta face ca povestea să nu fie dureroasă, ci satisfăcătoare și relatabilă. Durerea ei nu este întreținută, ci este numai un conflict într-o lecție în rest sentimentală. Saachisen a spus că a găsit închidere în sine creând întâi piesa, legăturile emoționale cu aceasta sunt clare și o fac și mai încântătoare.

Piesa începe cu regreturi evidente. Saachisen reflectă asupra a ceea ce ar fi dorit să facă în loc. Dar, repede, își oferă simpatie. Își amintește cum se simțea și de ce a ales ceea ce a făcut. Peste o simplă chitară strumming, acest lucru oferă puțină claritate asupra ceea ce altfel ar putea fi copleșitor și o-ar putea lăsa în confuzie. Când cuvintele ei devin mai introspective „Cred că-mi plac lucrurile dulci pentru că amestecă gustul amar”, muzica crește în intensitate pentru a se potrivi emoției ei. După primul refren, piesa nu se încetinește, dimpotrivă, se dezvoltă într-un frumos și sincronic period de instrumentale în care vocea Saachisen devine un instrument în sine. Fiecare notă, fiecare aspect al piesei, se îmbină perfect și experiența lui Saachisen în muzică devine evidentă. Acestă temă continuă pe tot parcursul piesei până în momentul în care, cu un suspin de ușurare, Saachisen concluzionează „cel puțin acum voi ști mai bine”.

Saachisen este nouă în industrie în ceea ce privește piesele lansate, dar industria nu îi este străină. Părinții ei s-au întâlnit într-o formație și au susținut-o în adolescență în timp ce și-a explorat interesul pentru muzică timpuriu. Ea a urmat studii în inginerie, dar nu a renunțat niciodată la pasiunea ei pentru muzică. S-a alăturat unei formații și a participat în industrie ori de câte ori a avut ocazia, iar inteligența ei critică i-a fost de mare ajutor în extinderea eforturilor sale creative. Acum, a fost nominalizată la o lungă listă de premii, inclusiv Competiția Topline Abbey Road Studios, Concursul de Compoziție Muzicală din Marea Britanie și ACTAs Eastern Eye. A fost prezentată în Atwood Magazine, BBC, canalul Disney și mulți alții. Este tot mai observată și a obținut statutul de „finalistă” în multe dintre competițiile în care a participat și primește numai complimente în interviurile sale. Îmi închipui că vom vedea statutul ei crescând cu unicitatea și talentul pur descoperite în „Pasteis De Nata”.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți