Recenzie: Playboy – Jillian Steele

Recenzie: Playboy - Jillian Steele

Cuvântul grecesc mitos este în general tradus ca poveste.

În timp, mitos s-a dezvoltat în nararea poveștilor care se bazează pe ficțiune. Cu alte cuvinte, acestea sunt povești în care imaginația are voie să zburde, iar realitatea este lăsată în umbră. Dar apoi avem mitos, unde narațiunea se mască drept realitate, cu toate că este fictivă – creând verosimilitate. Jillian Steele nu doar demonstrează o înțelegere profundă a verosimilității în cel mai recent single al său, „Playboy”, ci și o strângere fermă asupra structurii poveștii. „Playboy” servește drept un capitol singur într-o poveste mai mare pe care Steele a creat-o în ultimul an.

„Playboy” este o melodie de country-pop care îi oferă ascultătorului o perspectivă asupra unei relații turmentate și a extenuării mentale crescânde care vine odată cu aceasta. Steele cântă din perspectiva partenerului care suportă această extenuare, iar sursa problemei constă în mesaje contradictorii. Single-ul începe cu note pianistice gânditoare, în timp ce Steele oferă câteva cuvinte de înțelepciune în primul vers. Solista ne spune: „Dragostea, dragostea este ceva la care alegi să ții. Asta nu este ceva ce faci.”. Iubirea pentru cineva este o acțiune deliberată – o acțiune pe care o decidem în mod conștient și pe care ne angajăm să o trăim zi de zi, indiferent de provocările care se ivesc. Dar această înțelegere clară a fost pierdută de către partenerul care cauzează extenuare, deoarece el se retrage în momentul în care lucrurile nu mai sunt „perfecte și dulci”. Personajul pe care Steele îl interpretează are suficient de mult de acest spectacol de dispariție și în cele din urmă își atrage partenerul la răspundere pentru faptul că nu este în mod constant prezent în relație. Într-un refren absolut impresionant cu coarde stilizate, artistul nostru desenează o linie în nisip: partenerul lor poate „juca” cât dorește, Steele nu va mai sta „cu mâinile în buzunare” așteptând. Prin urmare, ei și-au oferit practic partenerului lor epuizant o alegere definitivă de făcut – „rămâi” sau „pleacă”. Este o ultimatum îndrăzneț care îi dă putere personajului lui Steele și oricărei persoane care se confruntă cu un partener sau un interes amoros care are „un picior înăuntru, [și] unul în afară” din conexiune. Cu toate acestea, ascultătorii nu auză decizia care a fost luată în această melodie. Cred că această decizie se află în unul dintre single-urile mai vechi ale lui Steele – „Forget About Forgetting Me”. Fiecare melodie lansată între „Forget About Forgetting Me” și „Playboy” pare să servească drept un capitol în relația acestui cuplu fictiv, de la început până la sfârșit. Capitolele au fost eliberate în ordine nesecvențială – este genial și îi face pe fanii puzzle-urilor (ca mine) nerăbdători să asculte discografia lui Steele pentru a reconstitui povestea pe care o dezvăluie ascultătorilor.

Jillian Steele este o artistă din New York care trăiește în prezent în Nashville, Tennessee. Solista de muzică pop indie și compozitoare și-a dezvoltat dragostea pentru artele interpretative încă de la o vârstă fragedă; chiar își începea cariera cântând și jucând în reclame. La sfârșitul adolescenței, Steele s-a mutat în sud, la Nashville. Această mutare a determinat artista să înceapă să scrie propriile sale melodii, dezvăluindu-și astfel talentul său în narația poveștilor și construirea de lumi captivante. Fanii din Nashville o pot vedea pe Steele interpretând live pe 9 septembrie la The Eighth Room. Ușile se deschid pentru participanții cu vârsta de peste 21 de ani la ora 19:00, iar biletele pentru spectacol pot fi găsite aici. Fanii din alte locuri pot totuși să arate artistei ceva dragoste virtuală prin stream-uri, like-uri, follow-uri și prin pre-salvarea noului ei single, „Cry For Cowboys”, care va fi lansat la sfârșitul lunii septembrie.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți