Recenzie: Player’s Fool (Who Am I?) – Elle Baez

Recenzie: Player's Fool (Who Am I?) - Elle Baez

Vara este în sfârșit aici, dar sunt puțin nervoasă să văd ce personaje și evenimente aduce căldura. Vremea caldă oferă mereu o scuză oamenilor să se comporte ciudat și să iasă în evidență. În loc să mă uit anxios spre viitor, caut confort în trecut. Vreau să simt nostalgia servită fierbinte. Vreau să mă pot imagina în filme ca Crooklyn și Licorice Pizza. Așa că declar vara aceasta drept o vară retro; și melodiile lansate în ultima vreme ar fi de acord cu această declarație. Și noul single al lui Elle Baez nu face excepție. „Player’s Fool (Who Am I?)” îi transporte pe ascultători înapoi în anii ’70, în vârful muzicii soul.

„Player’s Fool (Who Am I?)” îmbrățișează ceea ce simți atunci când te îndrăgostești și ești obișnuit să fii puternic independent și singur. Single-ul începe cu voci de fundal care se reverberează, invitând vizualurile puternice și experiența de a fi într-un club de jazz luxuriant. Și asta este exact ceea ce publicul poate să se aștepte să vadă în primele momente ale videoclipului însoțitor al cântecului. Este incredibil când un artist reușește să facă ascultătorii să-și imagineze conceptul vizual pe care l-au avut în minte pentru propriul lor cântec. Single-ul ne scoate apoi din reverie cu o melodie de bass încetinită în timp ce Baez livrează versul de deschidere. Aici aflăm despre personajul lui Baez: o persoană plină de încredere care știe valoarea ei și nu-și pune la îndoială propria persoană – acesta este arhetipul femeii independente. Dar artistului nostru i-a înmuind și inima datorită săgeții lui Cupidon și se simte diferită din cauza acestui fapt. Videoclipul arată cum poate fi senzația de a te îndrăgosti ca o experiență supraomenească, dincolo de corp, prin transformarea lui Baez într-un înger. Dragostea a ridicat cu adevărat artistul nostru „de pe pământ” și l-a făcut să plutească în jur. Refrenul ridică însă o întrebare importantă: cine ești când ești îndrăgostit? Această întrebare este înfășurată în ritmul tobelor și a corzilor de chitară pentru a ilustra că vine dintr-un loc de admirație. Este greu să ne imaginăm în diferite stări de energie atunci când suntem atât de familiari cu aceeași energie radiată; și în acest caz, energia familiarității este independența. Baez se desprinde de propria reverie pentru a cânta versul al treilea. Acest vers este preferatul meu pentru că stabilește că ea nu acceptă minimul în dragoste – adică cel care îi are inima captivă nu este doar un „playboy” oarecare. Pe parcursul cântecului, artistul nostru are o îngrijorare persistentă că ar putea fi înșelat de noua iubire. Chiar și exprimând dorința de a nu fi jucată în puntea cântecului. Este o îngrijorare universală atunci când te lași suficient de vulnerabil pentru a permite cuiva să te iubească. Prea multe persoane se pierd în ideea despre ce înseamnă să fii independent – că a fi emotional vulnerabil anulează într-un fel propria independență. Dar Baez respinge complet această mentalitate cu „Player’s Fool (Who Am I?)”, demonstrând că o femeie poate să le dețină pe amândouă fără să trebuiască să sacrifice una sau alta.

Elle Baez, originară din New York, este o cântăreață-compozitoare și o sursă de inspirație pentru cei subreprezentați în industria muzicală. Afinul lui Baez pentru crearea de single-uri axate pe teme de autorealizare și dragoste, cu melodii bogate și povești bine conturate, au captivat audiențele. Artista a apărut pe scenă în 2019 cu single-ul său funk-pop „Your Lips”, urmat curând de debutul său EP Bold Soul în 2021, care prezintă elemente de R&B, jazz, soul și Latin-pop. Demonstrând încă de la început diversitatea în producția muzicală, gama sa vocală extinsă și compozițiile prolifici. Compozițiile lui Baez au fost chiar recunoscute de Academia de înregistrări pentru co-scrierea piesei „369” a lui Scarlet Parke. Pentru fanii care locuiesc sau călătoresc în Massachusetts în această toamnă, există o oportunitate de a vedea un spectacol live cu Baez! Ea va face parte din lista talentată de pe scena E-Stage, unde artiștii vor cânta pe parcursul a 17 zile. Spectacolul lui Baez începe la ora 20:30 în data de 29 septembrie, informații despre bilete pentru o zi sau pentru cele 17 zile pot fi găsite aici. Dacă te-ai bucurat de single-ul retro al lui Elle Baez la fel de mult ca mine, arată-i artistei un pic de dragoste virtuală prin streams, like-uri și urmăriri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți