Recenzie: Pretty Little Addict – Haiden

Recenzie: Pretty Little Addict - Haiden

Familiaritatea este un concept care deseori este confundat cu „siguranță” și „corectitudine”. Totuși, ceea ce este confortabil nu este întotdeauna bun pentru noi. Noul single al lui Haiden, „Pretty Little Addict”, ridică această emoție non-intuitivă, sentimentul de a fi folosit ca medicament, fără a avea prietenie reală. El continuă spunând „Mă sunai doar când aveai nevoie să fii salvat”, un sentiment pe care mulți dintre noi l-am experimentat sau perpetuat noi înșine. Astfel, mulți oameni se pot identifica cu procesul de a se automedica folosind alte persoane (unele pe care poate nici nu le plac), evitând propriile sentimente inconfortabile. Melodia ridică o distincție critică și importantă – cea dintre „confortabil” și „sănătos” – provocându-ne să renunțăm la vechile tipare și să spargem ceea ce ne este familiar.

Pornind cu sunetele plăcut groovy ale chitarei, piesa îmi aduce aminte de un bar de noapte – karaoke târziu în noapte care devine un concert relaxant și plin de vibes. În timp ce producția se bazează în principal pe hit-urile de chitară și vocea reținută a lui Haiden (similar cu un înregistrare vocală), melodia crește în intensitate în refren, folosind batai de tobe lente dar constante (+ high hats) și dublări vocale. El repetă în continuare principalul atragător „Știu că am avut foste iubiri de rahat, dar doamne” pe parcursul întregii melodii, un earworm foarte melodic. Am apreciat tranzițiile topite ale producției melodiei, o mică pauză înainte de a se aruncă într-o riff-ul de chitară care sună ca și cum ar fi vreun cântec triumfal în jocul de chitară. Vocea lui Haiden revine reverberată și umple complet paisprezecea melodie, în timp ce o intervenție glitchy a producției încheie piesa.

Cu 275 de mii de ascultători pe Spotify, Haiden a lansat primul său single „Unless” (2021), care avea o producție cu influențe latino și falsettos livrate clar. De la punk-rock-ul „Sorry To Your Nex Ex” la piesa optimistă inspirată de Shawn Mendes – „Can’t Hurt Me”, Haiden prezintă foarte bine sunetul de pop mainstream, adăugând elemente de muzică hispanică și chitară clasică. Asemănător cu artiști populari (de exemplu, Troye Sivan), noul său single „Pretty Little Addict” anunță lansarea iminentă a EP-ului său, care explorează povestiri despre dependență și inimă frântă. După ce a lansat albumul său de debut „Good Grief” în 2022 și balada tristă cu chitară – „Flight Attendant” mai devreme în acest an, apreciez experimentarea lui cu versuri mai emoționale – cântece care par subtile dar cu o rezonanță puternică. Sper că el continuă să creeze muzică și își vede piesele cântate la radio în anii următori!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți