Recenzie: Proud of Me – Dylan Matthew

Recenzie: Proud of Me - Dylan Matthew

Despărțirile, cel puțin în mass-media populară, sunt prezentate ca fiind mari, prea zgomotoase și explozive. Sunt mari și dramatice, există lacrimi și rimel care curge – uneori există chiar o palmă sau un pumn – dar nimeni nu vorbește cu adevărat despre consecințele pe care o persoană trebuie să le treacă prin după o despărțire, mai ales dacă despărțirea a fost cauzată de infidelitatea partenerului. În „Proud of Me” a lui Dylan Matthew, Matthew cântă exact despre asta: conversațiile, disprețul și toate lucrurile diverse care te fac să-ți aduci aminte de fostul tău partener. Vei petrece ceva timp vorbind cu ei (cu puțin succes), dormind oriunde în afară de patul pe care îl împărțeați și râzând în sinea ta de ipocrizia lor, că tot ce au dorit a fost ce este mai bun pentru tine.

„Proud of Me” se simte ca o melodie de vară; este luminoasă, ușoară, dar are suficient de multă tristețe în versuri pentru a te face să cânți cu voce tare alături de prietenii tăi – într-un fel, este o melodie bună și pentru karaoke. Dylan Matthew are o cale de a cânta, care face versurile, în ciuda conținutului lor trist, să fie distractive; vocile se potrivesc cu ușurință tonului melodiei. Este acea senzație de luptă pe care „Proud of Me” o atinge, când Matthew cântă: „Vrei ce e mai bun pentru mine/Dar nu vrei să mă mai vezi cu nimeni altcineva”. Versurile își propun să expună ipocrizia care vine odată cu un partener care a înșelat, cuvintele lor fiind dubli atunci când spun că sunt mândri de tine pentru că ai mers mai departe, ca și cum nu ar fi fost vina lor pentru despărțirea în primul rând. Deși cuvintele sunt combatante, ele în cele din urmă conduc melodia pentru ca naratorul să-și dea seama că nu mai are nevoie sau nu mai vrea să audă clișeele false de la fostul său partener; „Nu vreau să mai aud asta de la tine, dragă/Spui că mă iubești, dar nu o faci”, se simte ca o frază deosebit de pertinentă, având în vedere că întreaga melodie se învârte în jurul faptului de a trece peste fostul. În orice caz, o bună parte a melodiei include și stadiile mai sumbre ale unei despărțiri. Când „Proud of Me” începe inițial, prima linie este „Îmi mai port tricoul/acela tot timpul/pe care tu ai mers și l-ai cumpărat pentru mine online. „Proud of Me” este despre vindecare și să-ți permiți să treci prin procesul de doliu al acelei relații pierdute, dar își reamintește ascultătorilor să nu dispera prea mult, deoarece, uneori, așa sunt oamenii. Nu-i lăsa să mintă și să spună că sunt mândri de tine – fii mândru de tine însuți, în schimb, pentru că ai rezistat și ai rămas puternic în aceste vremuri dificile.

Cu aproape 5 milioane de ascultători lunari pe Spotify, având mai multe piese în topurile Billboard’s Dance Top 50 și single-ul său viral „Love is Gone – Acoustic” urmează să fie certificat Platina, Dylan Matthew este o senzație pop. A cântat pe unele dintre cele mai mari festivaluri și săli de spectacol din lume, precum Coachella, Lollapalooza și EDC Las Vegas. Inspirat de muzica din copilărie – folk, pop și soul – melodiile sale ajung în toate unghiurile industriei muzicale; este de asemenea influențat de câțiva maeștri, cum ar fi Neil Diamond, Billy Joel și Hall & Oates. Anul acesta, Matthew va adăuga un nou EP în repertoriul său vast de muzică: „Proud of Me” este al doilea single de pe acest EP iminent. De asemenea, el începe acum primul său turneu nord-american, „No Rain, No Flowers”, așa că dacă dorești să cumperi bilete, poți vizita site-ul său aici pentru mai multe detalii.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți