Recenzie: Ribcage – Ilona Mahieu

Recenzie: Ribcage - Ilona Mahieu

Există două relații fundamentale pe care le avem cu cântecele: ceea ce ne spun și ceea ce ne fac să simțim. Ca formă de artă preocupată să reprezinte sentimente și experiențe, muzica are puterea de a articula ceea ce poate părea prea abstract pentru cuvinte. Noul single uluitor al lui Ilona Mahieu, „Ribcage”, este la fel de vulcanic ca și incisiv, documentând experiența unei tulburări de alimentație. Cântecul fierbe ca o fitil-inițiator aprins în prima jumătate, instrumentația rockul puțină topindu-se în fața versurilor confruntării. La culmea cântecului, fiecare instrument erupe într-o valură de distorsiune și haos. Producția este impecabilă, echilibrând aceste două secțiuni juxtapuse pentru a întări întregul cântec. Este impresionant.

Mai degrabă decât să încerce o formulare sumativă a tulburărilor de alimentație, trupa britanică de indie rock îndreaptă atenția către rolul pe care îl joacă aceste tulburări în viața unei persoane. „Ai venit să te alături din nou / la masă”, întreabă vocalista principală Pointeau peste linia de bas tensionată. Chiar și când cântecul fierbe încet către culmea sa, versurile au un impact imens în angajamentul lor cu probleme mai adânci subiacente tulburării de alimentație. „Duceți-mă prin doliu pentru ei”, și vocea argintie a lui Pointeau sare să implor, „Menține-mă stabilă”. Nu este vorba că „Ribcage” este atât de captivant emoțional pentru că este incredibil de vulnerabil; acest single de neuitat rezonază pentru că reprezintă autentic o experiență cu specificitate și perspectivă. Este un cântec care prezintă forțe contradictorii: stabilitate și dependență, mânie și doliu, de dimensiuni de stadion și mici. După vârful furtunos, vocea lui Pointeau tremură în liniștea încețoșată a încheierii cântecului. „Ai grijă unde îți rupi pâinea”, avertizează ea. „Ribcage” se aprinde ca un contract semnat cu diavolul.

Formația britanică de indie rock, Ilona Mahieu, este o trupă eclectică, care nu se limitează niciodată la granițele sunetului sau genului. Puternică, visătoare și bogată – producția se orientează mereu spre o viziune clară. Mahieu a început să lanseze muzică în 2019, cu „Maslow”. A urmat în anii următori cu trei single-uri excepționale. „Ribcage” apare ca primul single al anului 2022 și urmează cele patru piese anterioare cu încă un hit. Trupa este mândră de versatilitatea sunetului lor și de poetismul versurilor. În mod remarcabil, videoclipul pentru „Ribcage” este un companion vizual uluitor pentru piesa fantastică.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți