Recenzie: Ride or Die (feat VIC MENSA) – ZZ Ward

Recenzie: Ride or Die (feat VIC MENSA) - ZZ Ward

Deși ZZ Ward nu aruncă ouă pe casa cuiva sau nu își aruncă un fost iubit sub un autobuz în mișcare (am trecut cu toții prin asta), ea apără o persoană: partenerul ei în crime. Așa cum se poate vedea în videoclipul muzical al noii sale piese „Ride or Die” (ft. Vic Mensa), ea ar face orice pentru această persoană, chiar și să lupte printr-un cerc dubios de răpitori și (cu artă, aș putea adăuga) să se angajeze în lupta corp la corp pentru a-și câștiga loialitatea. Mulți dintre noi probabil se pot regăsi, dorind să ofere totul cuiva special, stând lângă ei pentru că au stat lângă noi. Ea spune potrivit: „când mă uit în ochii tăi, e ca și cum m-aș uita în fulger”, amintindu-ne de acei oameni din viața noastră care ne aprind, care ne dau sens și care ne oferă acea putere care ne face puțin înnebuniți.

Pornind de la acorduri relaxate de chitară și voci ad lib captivante („yeahs”), piesa este punctată de vocea puternică și distinctivă a lui Zsuzsanna, care îmi aduce aminte de cântărețe precum Amy Winehouse și Bishop Briggs. Susținută de riff-uri de vioară care sună ca într-un film cu supereroi, muzica păstrează o calitate lentă dar constantă, făcând ascultătorul să se simtă puternic și angajat. În pre-refren, Zsuzsanna începe să imite sunetul sirenelor de poliție (cântând „Whoop Woo”), o atingere vocală interesantă, care pictează și mai mult imaginea cuplului romantic (Bonnie și Clyde) fugind de forțele de ordine. Structural, piesa înlocuiește secțiunea refrenului cu versul de rap al lui Vic Mensa, adăugând o notă extrem de interesantă și puternică în piesă. Îmi place foarte mult stilul său de rap și versurile (fluent și puternice), menținând momentumul cu un simplu ritm de tobe și cu sporadice creșteri de sintetizator. De asemenea, îmi place foarte mult pasajul muzical al piesei, adăugând o altă dimensiune neîngrădită muzicii, cu Zsuzsanna cântând liber și disperat, dintr-un loc al disperării și al anxietății!

Născută în Pennsylvania, crescută ulterior în Oregon, ZZ Ward (inițial Zsuzsanna Eva Ward) a început să cânte în prima ei trupă la vârsta de 12 ani. Acum, la vârsta de treizeci și șase de ani, ea a creat cu siguranță valuri în industria muzicală, lansând două albume de succes și nenumărate single-uri apreciate. Primul ei album, „Til the Casket Drops” (2012), a stabilit tema pentru cariera sa, prezentând o fuziune interesantă de stiluri muzicale, de la country la R&B, și piesa populară „Put the Gun Down” (2013) – care s-a clasat în top 10 la posturile de radio AAA și a ajuns și în top 40 în clasamentul Billboard Alternative. Cel de-al doilea album al lui Zsuzsanna, „The Storm” (2017), a ajuns pe locul 1 în clasamentul Billboard Blues Album, consolidând și mai mult poziția ei în scena country-blues și abordând sunetul autentic și plin de grit al muzicii country pe care o reprezintă astăzi. ZZ a lansat de asemenea mai multe single-uri puternice sub casele de discuri Hollywood și Dirty Shine Records (preferatul meu fiind „Tin Cups” în 2022) și chiar și single-ul inspirat de jazz „The Deep” în 2017. Ca ascultător, apreciez profund faptul că niciodată nu se teme să ia riscuri – creând o melodie country cu elemente cinematografice, începând cu o baladă dar terminând cu o producție de country-rock, și, în cazul piesei „Ride or Die”, adăugând un vers de rap la o piesă de blues cu influențe western! Personal, ascult în boucă „Move Like You Stole It” de câteva săptămâni și sunt nerăbdător să aud mai multă muzică de la ea!

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți