Recenzie: Rose Colored Glasses – The Collection

Recenzie: Rose Colored Glasses - The Collection

De obicei, atunci când auzi expresia ochelari de culoare roz, există o conotație negativă atașată. Când ție sau cuiva altcuiva i se spune că trăiește viața purtând acele lentile, este destul de insultător, deoarece implică că persoana în cauză este naivă sau prea inocentă. Dar, din fericire, avem grupuri precum The Collection care redirecționează înțelegerea socială a acestei expresii către definiția sa reală; să porți ochelari de culoare roz înseamnă să ai o perspectivă optimistă asupra evenimentului (s) care apare. Melodia „Rose Colored Glasses” a The Collection se referă la alegerea de a celebra sfârșitul unei relații pentru ceea ce a fost în loc să te întristezi pentru ceea ce ar fi putut fi.

„Rose Colored Glasses” este o piesă Indie-Pop dedicată amintirii tuturor emoțiilor pozitive pe care o relație ni le-a adus în ciuda încheierii ei. Piesa începe cu o armonizare vocală frumoasă înainte ca solistul David Wimbish să interpreteze primul vers. În acest vers, ascultătorii primesc o scurtă privire asupra relației romantice și o reflecție după despărțire. În loc să urmărească amărăciunea, relația a „fost o cale spre un suflet mai mare”. Pe măsură ce acest vers se pregătește pentru refren, acompaniamentul instrumental se construiește treptat. Când refrenul vine în cele din urmă, el provoacă un sentiment de bucurie copleșitoare. Versurile din refren pe care le iubesc în mod deosebit sunt: „Știu că pot analiza totul / Și sunt sigur că tu poți și tu / Deci dă-mi acei ochelari de culoare roz / Când mă uit înapoi la mine și la tine”. Este ușor să ne amintim și să ne concentrăm excesiv pe sentimentele și evenimentele negative dintr-o relație, mai ales la sfârșitul ei. Dar în acest fel, uităm să reflectăm la modul în care această relație ne-a făcut să ne simțim minunat pe durata ei și ne-a făcut o persoană mai bună după faptă. Al doilea vers intră apoi în melodia calmă a primului vers, care a captivat ascultătorii de la început. Deși scurt, versul este foarte direct – chiar dacă sfârșitul acestei relații nu a fost ceea ce a fost prevăzut pentru viitor, acesta a fost văzut ca un lucru „bun” și există o alegere de a continua să-l vezi în acest fel. Și în cele din urmă, al treilea vers recunoaște cât de ușor este să cazi în capcana amărăciunii după despărțire. Este ceva de care toți ne-am făcut vinovați la un moment dat sau altul. Dar poate că purtarea unei perechi de ochelari de culoare roz ne-ar putea ajuta să ne ferim de acea animozitate și să ne permitem să apreciem relația ca pe un moment de creștere personală.

The Collection este o trupă Indie-Alt Pop din Saxapahaw, Carolina de Nord. Inclinațiile muzicale ale trupei favorizează comunicarea interpersonală și relațiile, oferind în același timp melodii folk unice. Aceștia au întâmpinat mai multe succese înainte de a încheia primul lor contract de înregistrare cu Nettwerk Music Group în 2022: de la apariții în cadrul selecțiilor NPR’s Tiny Desk la recunoaștere din partea unor reviste remarcabile precum Parade. Dacă ai apreciat The Collection la fel de mult ca mine, există multiple oportunități de a-i vedea în concert în martie! Locurile și biletele pot fi găsite pe site-ul trupei. Până atunci, arată-i iubire virtuală The Collection în formă de stream-uri, like-uri și follow-uri.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți