Recenzie: Save Your Breath – Gia Darcy

Recenzie: Save Your Breath - Gia Darcy

La inceputul anilor ’20, viata este plina de prieteni si noi relatii, dar si de cele esuate. Iesi cu oamenii tai si intalnesti personaje noi la bar, iar apoi dezbateti primele impresii. Desi aceste impresii sunt intotdeauna subiectul unor conversatii amuzante, de obicei nu sunt cele mai admirative. Ultimul album al lui Gia Darcy descrie acest context, pe care il explica declarand: „’Save Your Breath’ este o melodie pe care am compus-o pentru prietenii mei si pentru mine. Am dorit sa creez o piesa care sa ne stimuleze si sa ne faca sa ne simtim foarte increzatori inainte de a iesi. Sunt satula de acesti barbati infatuati si arroganti care se apropie de tine, pretinzand ca iti pot oferi lumea, doar pentru a te ignora dupa doua zile.” Ea a reusit cu siguranta acest obiectiv, creand un imn feminist vesel pentru a-ti aduce aminte ca tu esti cea care decide – nu el.

Aceasta piesa are un ritm rapid si distractiv, completata de versuri care reflecta cu adevarat personalitatea lui Darcy. Refrenul incepe cu versurile: „De ce esti obsedat sa arati ca esti barbatul / Sa iti umfli pieptul ca si cum ti-ai fi cel mai tare”. Aceasta este o experienta tipica a unei femei in varsta de 20 de ani. A fi abordata prima data si a nu fi interesata se dovedeste a fi o experienta amuzanta, dar si o stimulare a ego-ului. Refrenul continua cu „Farmecul inaltat pe care l-am vazut / Iti cer sa-ti tii respiratia, nu sunt atat de interesata de tine”. Aceasta respingere puternica face ca ascultatorii sa ceara mai mult din acest omagiu adus femeilor puternice si demonstreaza ca Darcy este cu adevarat o persoana ce sustine ideea de solidaritate feminina.

Gia Darcy este o cantareata-compozitoare australiana cu aproape 4.000 de ascultatori lunari pe Spotify. Recent, ea a sustinut primul sau concert ca headliner la Meraki Arts Bar din Sydney, Australia, cu o sala complet vanduta. Setul ei a inclus muzica noua si a fost complet acustic, ceea ce este o schimbare drastica fata de sunetul vesel a piesei „Save Your Breath”, demonstrandu-si cu adevarat abilitatile si varietatea. Muzica ei continua sa fie sincera si sa reflecte experientele de viata ale artistei, fiind melodii cu care ascultatorii se pot identifica. Ea se concentreaza pe experientele clasice ale inceputului de 20 de ani, cum ar fi dragostea si deceptia, si le da propria ei amprenta. Nu uitati sa urmariti retelele sociale de mai jos pentru a fi la curent cu toate noile lansari ale lui Darcy.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți