Recenzie: See Me – Sam Tompkins

Recenzie: See Me - Sam Tompkins

Am aproape scris că ultimul single al lui Sam Tompkins, „See Me”, a fost „confesional”. Aceasta nu este o descriere greșită pentru scrierile sale pline de revelații și sincere la prima vedere. Vreau să spun că există ceva mai expresiv în felul în care artistul britanic prezintă nesiguranța, rușinea și frica. Puteți auzi asta în sunet: o baladă pop acustică cu nuanțe și adăugiri subtile care aduc impact drastic. Două minute în piesă, instrumentele cu coarde superbe apar încet pentru a aduce vocile excepționale ale lui Tompkins în nori. Cu toate acestea, emoția se transmite cel mai clar prin interpretarea lui Tompkins. Construiește inteligent de la un început restrâns până când aproape scuipă cuvintele, ca și cum le-ar durea să le spună mai mult decât pe pagină. Când „See Me” se încheie cu o versiune rară și lo-fi a refrenului, izolarea este cel mai puternic instrument.

Lirica lui Tompkins este ca o serie de loviri rapide în stomac. Cele mai tulburătoare versuri ale sale sunt concise („Mă urăsc, dar o fac în privat”), rupându-vă aerul înainte de a le procesa. „See Me” este ca o memoriu sincer despre nesiguranța plină de vinovăție pe care o purtăm în interiorul nostru. Tompkins se retrage pe refren: „ce s-ar întâmpla dacă mă vezi așa cum mă văd eu?” Sună mai degrabă ca o explicație decât o întrebare; el exprimă autoconștientizarea care dă context rezervării sale. Aceste nuanțe îmbunătățesc „See Me” de la o simplă baladă de diaristică. În locul clișeelor, Tompkins introduce o umanitate și o atenție. „Îi datorez o scuză copilului pe care eram când eram tânăr,” se plânge el. Poartă o povară grea, unul pe care „See Me” nu încearcă să îl depășească. În schimb, Tompkins ne invită în cele mai adânci umbre, fără nicio scăpare în vedere. Este o mișcare curajoasă – una care, în mâinile unui artist mai slab, s-ar putea transforma într-o monotonie. Dar acest cântăreț/cântăreț pop alternativ ușurează aceste eforturi prin deschiderea despre ele; este o speranță nespusă de a fi văzut cu adâncime și claritate.

Sam Tompkins este un artist britanic care capturează fulgerul într-o sticlă cu pop alternativ expresionist. A câștigat popularitate pentru colaborarea sa din 2021 cu Jnr Choi, „To The Moon” (care a acumulat peste 200 de milioane de ascultări pe Spotify). EP-ul lui Tompkins, who do you pray to, a ajuns în top 10 în clasamentele albumelor din Marea Britanie la lansarea din anul trecut. Obținând semnături de aprobare de la artiști precum Fred Again, Sam Smith, Bebe Rexha și Drake, precum și fiind preluat de Nicki Minaj, există o energie incontestabilă în spatele ascensiunii lui Tompkins ca artist. „See Me” urmează o serie de single-uri care anunță debutul artistului, care urmează să fie lansat mai târziu în acest an.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți