Recenzie: Someone Better – Alexa Cappelli

Recenzie: Someone Better - Alexa Cappelli

Alexa Cappelli își arată inima pe mânecă în cel mai recent single al său, „Someone Better” (Cineva Mai Bun). Piesa vulnerabilă urmează povestea de a te elibera de cineva pe care știi că l-ai depășit, în ciuda faptului că îți pasă în continuare foarte mult de acea persoană. Ea le descrie ascultătorilor că această persoană nu este toxică, ci cineva care a iubit-o și a prețuit-o și care i-a tratat mereu cu respect. Având acest lucru în minte, decizia de a o lăsa să plece devine și mai dificilă, deoarece el era tot ceea ce și-a dorit vreodată. Ea ilustrează acest concept cu versurile din pre-refren: „Mi-aș dori să fie ușor // Nu vreau să cred asta // Și mi-aș dori să pot fi supărată”, iar versurile din refren: „Dar nu e ca și cum m-ai fi strigat // Sau ai fi spus ceva teribil de rău”, și „Nu există remediu // Văzând scânteia noastră se transformă în fum // Nu avem nimic de arătat”. Cu aceste versuri, ea arată că chimia dintre ei s-a estompat și nu este vina niciunui dintre ei. Relația lor avea o dată de expirare, doar că nu au știut asta până când nu a fost prea târziu. Sfârșitul refrenului dezvăluie și refrenul: „Niciodată nu mi-aș putea imagina pe cineva mai bun decât tine // Doar pe cineva mai bun pentru mine”. Ea vrea ca fostul său partener să știe că nu este nimic ce au făcut ei și că nu va găsi niciodată o altă persoană atât de uimitoare ca ei. Cu toate acestea, ea știe că există cineva mai bun pentru ea acolo și că fostul ei iubit are pe cineva mai potrivit pentru el, de asemenea. Faptul că Cappelli profesasează această idee profundă demonstrează nu doar abilitățile sale de compunere poetică, ci și maturitatea emoțională impresionantă a artistei. „Someone Better” este o piesă frumos scrisă, inspirată din experiențele proprii ale lui Cappelli, și acum servește ca o mare consolare pentru audiența care se regăsește în mesajul său plin de înțelepciune.

„Someone Better” este o baladă dureroasă care smulge inima ascultătorilor încă de la prima notă. Piesa începe cu un pian liniștitor și note sintetizate aerisite care stârnesc sentimente de tristețe în public. Când încep vocile, se adaugă o chitară electrică în fundal, cu un riff simplu care completează acordurile de pian. În pre-refren, pianul se estompează în fundal, pe măsură ce o chitară acustică îi ia locul în prim-plan. Odată ce ajunge refrenul, basul intră și pianul se estompează, aproape neobservat. Emoția din vocea lui Cappelli este cu atât mai evidentă în refren, deoarece producția creează o atmosferă intensă în care să se potrivească. Producția atât în ​​cea de-a doua strofă, cât și în refren reflectă contrapartidele lor originale, ceea ce nu face decât să amplifice climaxul emoțional la sfârșitul celui de-al doilea pre-refren. La început, continuă să se potrivească cu primul, dar apoi producția trece la acorduri de pian lente și întrerupte, concentrându-se asupra versurilor. Apoi, refrenul final este introdus cu producția originală și cu voci de armonizare adiționale care conferă piesei un efect angelic. Outro-ul constă doar în acorduri de chitară și pian, încheind melodia într-un mod elegant, așa cum a început, legând întreaga piesă într-un mod frumos. Cappelli ghidează cu ușurință ascultătorul prin piesa „Someone Better” cu vocile sale captivante, făcând ca ascultătorul să se identifice natural cu inima sa frântă.

Alexa Cappelli este o cântăreață-compozitoare din California de Sud. După participarea în sezonul 14 al emisiunii The Voice ca membru al echipei antrenoarei Kelly Clarkson, ea a ales să se dedice în întregime carierei muzicale. În 2019, a lansat EP-ul său de debut, The Colors That Make You. A lansat mai multe single-uri care au atras atenția masivă pe TikTok. În 2022, a lansat al doilea său EP, Confused @ 22. Începând cu acest proiect, ea a semnat cu casa de discuri Arista și a lansat single-uri din albumul său de debut viitor. Primul single, „Could’ve Just Left Me Alone”, are peste 17 milioane de stream-uri doar pe Spotify. Ea a fost prezentată de mai multe ori pe lista New Music Friday a platformei muzicale și a obținut recunoaștere din partea profesioniștilor din industrie, cum ar fi MTV, Just Jared și 1883 Magazine. Cappelli continuă să-și facă un nume în industrie și nu dă semne că ar încetini.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți