Recenzie: “Something Beautiful” – JUNG

Recenzie: “Something Beautiful” - JUNG

Un lucru pe care îl iubesc la muzică este modul în care diferite epoci pot influența felul în care sunt realizate unele cântece. Un exemplu excelent în acest sens este melodia „Something Beautiful” de la JUNG, un duo suedez indie-pop format din frații Tom și Henrik Ljungqvist. Stilul piesei amintește de muzica anilor ’80 și ’90. Combinați această melodie impresionantă cu videoclipul muzical în stilul lui 90210 pe care JUNG l-a lansat pe YouTube și obțineți – ceea ce cred eu – un mare hit. Îmi place modul în care a fost scrisă această piesă. „Îți spui secretele pentru atenție, ca să vezi dacă cineva este acolo”, este una dintre versurile care mi-au atras atenția cel mai mult. Pot să mă identific în mai multe moduri cu asta. Un lucru pe care îl consider foarte important atunci când creez muzică este încercarea de a găsi o modalitate de a mă raporta la publicul meu, și cred că au reușit foarte bine să realizeze acest lucru.

După cum am spus și înainte, această piesă amintește mult de muzica anilor ’80 și ’90. Cred că ceea ce a ajutat cu adevărat în acest sens au fost instrumentalele. Piesa se deschide cu sunete care par a fi luate direct dintr-un film clasic sci-fi spațial, și îmi place. Sună un pic ca și cum ar fi folosit un sintetizator pentru a crea unele dintre aceste instrumentale, ceea ce cred că a fost o mișcare foarte inteligentă. Cu o piesă ca aceasta, acompaniamentul este ceea ce face cu adevărat piesa deosebită. Deci, chiar cred că au nimerit în plin. Nu am mai auzit o piesă care să sune așa de mulți ani. A fost atât de energică și plină de viață, că m-a făcut să am chef să mă ridic și să dansez! Și chiar și videoclipul muzical a fost irezistibil, cu omagiul său adus clasicului show de televiziune american din anii ’90, 90210.

JUNG a fost format în 2018 și a debutat cu single-ul lor: „Vera”. De la debutul lor, JUNG a realizat multe. Pe Spotify, au în medie aproximativ 316.000 de ascultători lunar, au depășit 100 de milioane de stream-uri globale și au lansat chiar și un single dublu platinat intitulat „Let Him Go” în colaborare cu artistul muzical Clara Mae. În afară de stilul energic al piesei „Something Beautiful”, JUNG a lansat EP-ul lor, „She”, în 2021. Această piesă a fost mult mai emoțională și a putut arăta o latură diferită a duo-ului. JUNG are un sunet comparabil cu artiști precum The 1975, Majid Jordan și chiar Bon Iver! Dar JUNG înșiși sunt atât de incredibil de unici, și abia aștept să ascult ce vor lansa în viitor.

adrian-author

Adrian este jurnalistul nostru loial, în căutare de răspunsuri la toate întrebările tale despre muzică, știri și anectode interesante.

Impărți